Ázijské rezance s hovädzím mäsom



Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Ingrediencie na 1 porciu:

  • 100 g chudé hovädzie roštenky
  • rezance shirataki
  • 100 g pak choi
  • 100 g hlivy ustricovej
  • 50 g póru
  • hrsť koriandru
  • lyžice sójovej omáčky
  • lyžice sezamového oleja (môže byť aj iný)
  • soľ
  • korenie

postup prípravy

Mäso nakrájame na veľmi tenké rezančeky cez vlákno, osolíme, okoreníme a odložíme nabok. Až budeme mäso vkladať na panvicu, malo by mať izbovú teplotu, myslite teda na to a vyberte ho zavčasu z chladničky.

Na väčšie kúsky si nakrájame všetku zeleninu a huby.

Shirataki rezance prepláchneme horúcou vodou a necháme odkvapkať. Pri menšom hladu je dostačujúca polovica balenia rezancov, väčší jedáci určite zvládnu zjesť celé.

Do rozpáleného woku nalejeme lyžicu oleja, pre výraznejšiu ázijskú chuť je najlepšie použiť olej sezamový. Ak ho nemáte, použite akýkoľvek iný za studena lisovaný. Na olej pridáme mäso a zeleninu a sprudka rýchlo orestujeme, aby zelenina zostala chrumkavá a mäso sa zo všetkých strán zatiahlo. Potom pridáme lyžicu sójovej omáčky a odkvapkané rezance. Osolíme, okoreníme a môžeme podávať.

Pri podávaní posypeme nasekaným koriandrom.