Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Baklažánová nátierka

10. 5. 2022

Čo na to:

      1 menší baklažán

      2 strúčiky cesnaku

      100 g nízkotučného tvarohu ( Tvaroh je povolené konzumovať až v 3. fáze , na výrobu nátierky ho však výnimočne využijete aj v ostatných ostatných)

      1 lyžica citrónovej šťavy

      hrsť čerstvej bazalky

      soľ

      korenie

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 °C. Baklažán prepichnite na niekoľkých miestach vidličkou. Zabránite tak tomu, aby v rúre vplyvom tepla vybuchol. Následne ho spolu so strúčikmi cesnaku zabaľte do alobalu a pečte v predhriatej rúre 45 - 50 minút. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ho rozpoľte, vydlabte dužinu a spolu s pečeným cesnakom zbaveným šupky ho rozmixujte do hladka. Pridajte tvaroh, citrónovú šťavu a dochuťte soľou a korením. Nakoniec primiešajte čerstvú bazalku.