Baklažánová nátierka

Čo na to:
● 1 menší baklažán
● 2 strúčiky cesnaku
● 100 g nízkotučného tvarohu ( Tvaroh je povolené konzumovať až v 3. fáze , na výrobu nátierky ho však výnimočne využijete aj v ostatných ostatných)
● 1 lyžica citrónovej šťavy
● hrsť čerstvej bazalky
● soľ
● korenie
Ako na to:
Rúru predhrejte na 180 °C. Baklažán prepichnite na niekoľkých miestach vidličkou. Zabránite tak tomu, aby v rúre vplyvom tepla vybuchol. Následne ho spolu so strúčikmi cesnaku zabaľte do alobalu a pečte v predhriatej rúre 45 - 50 minút. Po vybratí z rúry ho nechajte vychladnúť. Po vychladnutí ho rozpoľte, vydlabte dužinu a spolu s pečeným cesnakom zbaveným šupky ho rozmixujte do hladka. Pridajte tvaroh, citrónovú šťavu a dochuťte soľou a korením. Nakoniec primiešajte čerstvú bazalku.