Pórová polievka

Čo na to:
● 1 pór
● 2 strúčiky cesnaku
● 2 lyžice oleja
● 100 ml sójovej smotany
● 1,5 l kuracieho alebo zeleninového vývaru (z povolených druhov zeleniny)
● 1 dcl suchého bieleho vína
● tymián
● muškátový oriešok
● soľ
● korenie
Ako na to:
Očistený pór podusíme na rozohriatom oleji, pridáme biele víno, prepasírovaný cesnak a ideálne čerstvý tymián. Po niekoľkých minútach zalejeme zeleninovým, alebo kuracím vývarom, privedieme do varu a na miernom plameni povaríme okolo 20 minút. Následne rozmixujeme tyčovým mixérom do hladkého krému. Na záver ochutíme soľou, čiernym korením a muškátovým orieškom. Podľa potreby môžeme pridať až 100 ml sójovej smotany.
TIP: Nechajte si pár kúskov orestovaného póru na strane. Poslúži ako pekná ozdoba.