Jarný šalát

Rýchly, plný vitamínov a minerálov. Čerstvý, chrumkavý a plný energie.
Čo na to:
Šalát
väčší zväzok reďkoviek
½ balenia rukoly
½ balenia poľníka
Dresing
2 lyžice za studena lisovaného olivového oleja
1 lyžička dijonskej horčice (nesladenej)
1 lyžička čakankového sirupu
soľ
korenie
šťava z citróna (max. ½)
Ako na to:
Najprv si pripravíme zálievku. Zmiešame olej s dijonskou horčicou, soľou, čiernym korením, čakankovým sirupom a citrónovou šťavou. Najlepšie zálievku zmiešate v malom pohári s viečkom. Dajte do neho všetky ingrediencie, zavrite a pretrepávajte, pokiaľ sa prísady neprepoja do dresingu. Reďkovky umyjeme a nakrájame na veľmi tenké plátky. Rukolu s poľníčkom v sitku prepláchneme a vložíme do misy, kde následne zmiešame s reďkovkami a pripravenou zálievkou.