Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Reďkovková nátierka

10. 5. 2022

Nátierka, ktorá svojou sviežou a ľahkou chuťou pripomína jar. Stačí len pár ingrediencií a obyčajná desiata sa stane potešením a osviežením. Najlepšie nátierka chutí s proteínovým chlebom, krekrami, servírovaná ako jednohubky na krutónoch alebo s bagetkou. Ozdobte si jedlo čerstvými bylinkami, jedzte aj očami.

 

Čo potrebujete?

1 zväzok reďkoviek

100 g nízkotučného tvarohu

1 hrsť čerstvého kôpru

citrónová šťava (podľa chuti)

soľ

korenie

 

Tvaroh je povolené konzumovať až v 3. fáze , na výrobu nátierky ho však výnimočne využijete aj v ostatných fázach.

 

 

Ako na to

Reďkovky nahrubo nastrúhajte, osoľte a nechajte 5 minút odležať v miske. Medzitým najemno nasekajte kôpor. Zlejte všetku vodu z reďkoviek, primiešajte nízkotučný tvaroh a nasekaný kôpor. Premiešajte, osoľte, okoreňte, ochuťte citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Nechajte v chladničke oddýchnuť aspoň 20 minút, ideálne do 2. dňa. Chuť aj vôňa kôpru sa rozleží a nátierka bude intenzívnejšia. Natierajte v tenkej vrstve na akékoľvek pečivo Prodietix.