Reďkovková nátierka

Nátierka, ktorá svojou sviežou a ľahkou chuťou pripomína jar. Stačí len pár ingrediencií a obyčajná desiata sa stane potešením a osviežením. Najlepšie nátierka chutí s proteínovým chlebom, krekrami, servírovaná ako jednohubky na krutónoch alebo s bagetkou. Ozdobte si jedlo čerstvými bylinkami, jedzte aj očami.
Čo potrebujete?
1 zväzok reďkoviek
100 g nízkotučného tvarohu
1 hrsť čerstvého kôpru
citrónová šťava (podľa chuti)
soľ
korenie
Tvaroh je povolené konzumovať až v 3. fáze , na výrobu nátierky ho však výnimočne využijete aj v ostatných fázach.
Ako na to
Reďkovky nahrubo nastrúhajte, osoľte a nechajte 5 minút odležať v miske. Medzitým najemno nasekajte kôpor. Zlejte všetku vodu z reďkoviek, primiešajte nízkotučný tvaroh a nasekaný kôpor. Premiešajte, osoľte, okoreňte, ochuťte citrónovou šťavou podľa vlastnej chuti. Nechajte v chladničke oddýchnuť aspoň 20 minút, ideálne do 2. dňa. Chuť aj vôňa kôpru sa rozleží a nátierka bude intenzívnejšia. Natierajte v tenkej vrstve na akékoľvek pečivo Prodietix.