Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Zelerové pyré s párkami Prodietix

10. 5. 2022

Čo na to:

      ½ buľvy zeleru

      100 ml sójovej light smotany (nesladenej)

      1 až 2 lyžice oleja

      morská soľ

 

Ako na to:

Zeler očistite od koreňov a vonkajšej šupky. Nakrájajte ho na plátky tenké približne 4 mm alebo tenšie. Vložte ho do hrnca s minimom ľahko osolenej vody, tak aby ste ho mohli priklopený pokrievkou pomaly dusiť. Snažte sa dusiť zeler mierne a len ten najnutnejší čas, potom si zachová plnú chuť a mnoho nutrientov. Uvarený zeler sceďte, ale vývar z neho si nechajte bokom.

Zmäknutý zeler dajte do mixéra a pridajte olej, smotanu a rozmixujte na jemné pyré. Podľa potreby pridajte trochu zelerového vývaru a dosoľte. Podávajte s párkami Prodietix.