Začnite jar aktívne a nakopnite svoj športový výkon proteínom s 20% zľavou na produkty do shakeru ako sú krémy, pudingy, smoothie a nápoje!

Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Zapečený baklažán so syrom

21. 10. 2021

Začína letná sezóna a my máme chuť na niečo ľahšie. Čo napríklad baklažán zapečený so syrom cottage a parmezánom? Nielen, že je veľmi jednoduchý na prípravu a chutný, ale v jednej porcii obsahuje tento recept 20 gramov bielkovín.

Recept je vhodný do 3. fázy keto diéty alebo po diéte na udržanie váhy.

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1 baklažán
  • 2 paradajky
  • 300 g Cottage
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • ½ jarnej cibuľky bazalka
  • ½ strúčika cesnaku
  • lyžica olivového oleja

Postup prípravy

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Osolíme a necháme "vypotiť" asi 30 minút. Potom naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak a necháme piecť v rúre predhriatej na 200 ° C až kým nezmäknú. Cottage necháme v jemnom sitku odkvapkať.

Paradajky sparíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Po chvíľke pridáme paradajky a varíme 15 minút. Nakoniec osolíme a pridáme pár lístkov bazalky.

Na predpripravené plátky baklažánu vložíme paradajkovou zmes, Cottage a bazalku. Pečieme pol hodiny na 200 ° C. Potom môžeme ihneď podávať.