Francúzska proteínová diéta

Cuketa plnená pučenými zemiakmi



Recept je vhodný pre: 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu

ingrediencie pre 1 porciu

  • 1 menšia cuketa
  • 1 balenie Prodietix pučených zemiakov
  • 1 lyžička sušenej cibule a cesnaku
  • 1 lyžička byliniek podľa chuti (bazalka, majorán, oregano)
  • od 2. fázy jedna menšia paradajka
  • 1 lyžica olivového oleja
  • soľ
  • korenie

postup prípravy

Cuketu pozdĺžne rozkrojíme, vydlabeme mäkkú časť a nakrájame na drobné kocky, ktoré orestujeme na troške olivového oleja a pridáme sušenú cibuľu, cesnak a vybrané bylinky. Priklopíme pokrievkou a krátko podusíme. Pučené zemiaky pripravíme podľa návodu a zmiešame s pripravenou zmesou z cukety. Zmes si podľa chuti prisolíme a okoreníme a naplníme ňou vydlabanú cuketu. V 2. fáze môžeme na takto pripravenú cuketu dať plátky paradajky. V rúre vyhriatej na 180 stupňov pečieme zhruba 15 - 20 minút. Ako prílohu vyskúšajte ľahučký šalát zo zeleru.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom