Francúzska proteínová diéta

Krevetový šalát s pikantnou marinádou



Recept je vhodný pre: 2. fázu, 3. fázu

ingrediencie na 2 porcie

  • 240 g kreviet
  • 2 malé hrsti rímskeho šalátu
  • 1 hrsť fazuľových strukov
  • 1 paradajka

Marináda na krevety

  • soľ
  • korenie
  • 2 lyžice sušeného cesnaku
  • 2 lyžice za studena lisovaného olivového oleja
  • 2 tabletky rozpustené stévie
  • 1/2 lyžičky kôry z citróna
  • šťava z 1 citróna

postup prípravy

Rozpálime si panvicu a hodíme krevety, ktoré sme nechali uležať cca 1 hodinu v marináde. Krevety orestujeme na prudkom ohni cca 3-5 min, kým sa nám marináda na krevetách nezačne ľahko opekať.

V tejto chvíli prihodíme fazuľové struky na ohriatie. Struky by sa nemali restovat dlho, preto ich premiešajte s už hotovými krevetami na záver.

Hotovú zmes restovaných kreviet a fazuľových strukov pridáme na pripravený rímsky šalát.

Od 3. fázy je vhodné doplniť o sacharidovú prílohu.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom