Pečená tekvica



Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie

  • tekvica hokaido
  • tymián alebo rozmarín
  • lyžica olivového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Najprv tekvicu umyte, nakrájajte na mesiačiky a jednotlivé mesiačiky zbavte jadierok. Tekvica hokaido sa nemusí lúpať, po tepelnej úprave jej šupka zmäkne.

Mesiačiky tekvice potrieme olivovým olejom a rozprestrieme na plech s papierom na pečenie. Tekvicu posypeme bylinkami podľa výberu - najlepšie sa hodí čerstvý tymián alebo rozmarín. Vyskúšať však môžete tiež citrónový tymián, jeho chuť je pikantnejšia. Ešte osolte a okoreňte.

Plech vložte do rúry predhriatej na 180° C a pečte do zmäknutia (cca 20 - 30 minút).

Tento recept môžete využiť ako prílohu k "normálnym" aj proteínovým jedlám.