Cesto je take onicom, ale topping je super, skusam doplnat cesnak, korenie, hriby atd., aby to bolo chutne :)
Pizza
Kód: 62120064
Nízkoenergetická zmes na prípravu pizze s topingom, so zníženým obsahom cukrov, tukov a zvýšeným obsahom bielkovín (51%).
Cena: 1,98 €
skladom
Návod na prípravu:
Návod na prípravu cesta:
na 25 gramov zmesi na pečenie pridajte 40 ml vody a miešajte kým nevznikne hladké cesto. Vyberte cesto a dlaňami naťahujte do tvaru kruhu s priemerom 15 - 20 cm. Položte na papier na pečenie a potrite topingom. Pečte 15 minút v rúre predhriatej na 200 ° C.
Návod na prípravu topingu:
4 gramy zmesi pridajte do 30 ml vody. Dobre premiešajte. Nechajte pár minút odstáť a rehydrovať. Ihneď po príprave skonzumujte.
Nutričné zloženie:
100 g | 29 g (jedna porcia) | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Bielkoviny | 51,03 | g | 14,8 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Tuky | 3,1 | g | 0,9 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
z toho nasýtené mastné kyseliny | 1,03 | g | 0,3 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Sacharidy | 16,90 | g | 4,9 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
z toho cukry | 4,14 | g | 1,2 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Energia | 327,59 | kcal | 95 | kcal | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
1382,76 | kJ | 401 | kJ | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vláknina | 13,79 | g | 4 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Soľ | 3,52 | g | 1,02 | g | |||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Vitamíny a minerály:
množstvo na 25g | % DDD | |
Draslík | 165mg | 8 % |
Vápník | 194 mg | 24 % |
Fosfor | 129 mg | 18 % |
Horčík | 36 mg | 9 % |
Vitamin A | 120 µg | 15 % |
Vitamin C | 12 mg | 15 % |
Vitamin E | 1,8 mg | 15 % |
Vitamin B1 | 0,17 mg | 15 % |
Vitamin B2 | 0,21mg | 15 % |
Vitamin B3 | 2,4 mg | 15 % |
Vitamin B5 | 0,9 mg | 15 % |
Vitamin B6 | 0,21 mg | 15 % |
Vitamin B8 | 7,5 µg | 15 % |
Vitamin B9 | 30 µg | 15 % |
Vitamin B12 | 0,38 µg | 15 % |
Zloženie:
cesto: Mliečne bielkoviny (emulgátor: lecitíny), pšeničná múka (lepok), pšeničné vláknina (lepok), sušené vaječné bielky a žĺtky, textúrované pšeničné bielkoviny ((pšeničné proteíny (lepok), pšeničný škrob (lepok)) (siričitany), soľ , protispekavé látky: uhličitany draselné a uhličitany horečnaté, kypriace látky: difosforečnany a uhličitany sodné (lepok), aróma (siričitany), minerálne látky mlieka, vitamíny (C, B3, E, B5, B6, B2, B1, a, B9, B8, B12), maltodextrín. toping: Paradajky (42.7%), sójové bielkoviny, zahusťovadlá: guma guar, soľ, syrový prášok (sušená srvátka (mlieko), spracovaný syr (mlieko), kvasnicový extrakt, sušené maslo (mlieko), soľ , maltodextrín, mliečne bielkoviny) (7.4%), aróma (lepok), bylinky (majoránka, tymian, bazalka, rozmarín), cesnak, kyselina: kyselina citrónová, antioxidanty: rozmarínové extrakty a alfa-tokoferol.
Alergény:
mlieko, lepok, siřičitany, sója, vajcia
Hodnotenie užívateľov
- jedno z najchutnejsich jedal, co nie je presladne :) pre mna jeden z topov
- ziadne
Mne teda chutila. Do cesta som pridala suseny cesnak a oregano, do topingu suseny cesnak. Na vrch som si dala na tenko nakrajanu cuketu, cibulu a sampinony.
Nie je idealna, no vcelku chutna :) cesto bolo dost nadychane a jemne.
- Rychlost pripravy
- Chut
- Mala porcia 😂
Pizza chutí podobne ako pizza posúch z potravín, cesto má normálnu konzistenciu a aj chuť je v pohode, ja som si to dal s grilovanou cuketou a bolo to top
Pizzu som sa rozhodla vyskúšať aj napriek pomerne negatívnym recenziám a musím povedať, že ma príjemne prekvapila. Cesto som zarobila tak, ako sa píše v návode (40ml vody) a miešala vidličkou dovtedy, kým nevznikla takmer homogénna hmota, ktorá sa drobila len minimálne. Takéto cesto som vložila medzi papier na pečenie a valčekom vyvaľkala na rozmer s priemerom cca 20cm. Cesto bolo hrubé asi tak 1mm a pripomínalo skôr lokšu než pizzu. Toping som zarobila podľa návodu, najprv bol riedky ako voda, no po cca 1-2min zhustol a túto hmotu som vyliala na cesto, ktoré som z papiera neodliepala a vložila do rúry na 15min. pri 200°C (horný+dolný ohrev bez ventilátora). Chuťovo toping prekvapil, čakala som akúsi prekorenenú až nevyváženú chuť, no bolo to skôr ako štandardné výrobky s pizza príchuťou (napr. pizza rožky alebo bakerolls). Cesto malo zvláštnu konzistenciu-určite nie ako štandardné cesto, skôr bolo gumenejšie, no dalo sa to zvládnuť. Na diétnu pizzu v pohode.
Nebola vôbec zlá. Cesto má síce zvláštnu konzistenciu a samo o sebe aj chuť, no s malými úpravami je pomerne chutná. Pridala som o trošku viac vody do topingu, tiež soľ, do cesta štipku čierneho korenia a soli + posypala dusenými osolenými šampiňónmi (asi 4 ks) a pažítkou a nechala piecť. V tejto forme to bolo ok :)
Ja neviem co som robila zle, ale cesto sa mi ehdalo vymiesiť. Nech som robila čokoľvek strašne sa trúsilo, takže skončili v koši
Na pizzu som sa najviac tešila keď prišla do ponuky ale sklamala. Naozaj som skúšala ju aj dodatočne ochutiť, okoreniť, pridať zeleninu ale to cesto má zvláštnu pachuť.
vobec mi nechutila, asi najmenej zo vsetkych produktov, nevedela som ju dojest, mozete si na nu dat hocijaku zeleninu/oblohu, neprijemnu chut cesta nic neprebije
- Žiadne
- Nedalo sa to zjesť, snažila som sa polovicu do seba natlačiť ale musela som tú pizzu vyhodiť.
Hľadám najvhodnejší program...
zuzana (10 z 10) 7. 1. 2021
jedno z najchutnejsich jedal, co nie je presladne :) pre mna jeden z topov