Plnené šampiňóny Portobello
Recept je vhodný pre: 3. fázu
ingrediencie pre 2 porcie
- 100 g šunky s min. 95% mäsa
- 100 g olomouckých tvarôžkov
- 2 šampiňóny Portobello
- lyžica za studena lisovaného olivového oleja
- lyžica sušenej cibule
- soľ
- korenie
- hrsť byliniek podľa chuti
postup prípravy
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičku od klobúka. Nohu pokrájame na kocky a vnútro klobúka opatrne vydlabeme, ale tak, aby sme v ňom neurobili dieru a vydlabanú hmotu pokrájame.
Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú šunku, pridáme pokrájané zvyšky šampiňónov a ochutíme soľou, korením, vybranými bylinkami (odporúčame majoránku), sušenou cibuľou a cesnakom. Až je zmes hotová, tak ňou naplníme šampiňóny.
Na záver šampiňóny posypeme strúhanými olomouckými tvarôžkami a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Zapekáme pri cca 180 ° C asi 20 minút
Plnené šampiňóny môžeme podávať s varenými zemiakmi. Vhodnou prílohou môže byť aj zelerový šalát alebo zelerové hranolky.
Hľadám najvhodnejší program...