Francúzska proteínová diéta

Plnené šampiňóny Portobello



Recept je vhodný pre: 3. fázu

ingrediencie pre 2 porcie

  • 100 g šunky s min. 95% mäsa
  • 100 g olomouckých tvarôžkov
  • 2 šampiňóny Portobello
  • lyžica za studena lisovaného olivového oleja
  • lyžica sušenej cibule
  • soľ
  • korenie
  • hrsť byliniek podľa chuti

postup prípravy

Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičku od klobúka. Nohu pokrájame na kocky a vnútro klobúka opatrne vydlabeme, ale tak, aby  sme v ňom neurobili dieru a vydlabanú hmotu pokrájame.

Na olivovom oleji orestujeme na kocky nakrájanú šunku, pridáme pokrájané zvyšky šampiňónov a ochutíme soľou, korením, vybranými bylinkami (odporúčame majoránku), sušenou cibuľou a cesnakom. Až je zmes hotová, tak ňou naplníme šampiňóny.


Na záver šampiňóny posypeme strúhanými olomouckými tvarôžkami a dáme zapiecť do vopred vyhriatej rúry. Zapekáme pri cca 180 ° C asi 20 minút


Plnené šampiňóny môžeme podávať s varenými zemiakmi. Vhodnou prílohou môže byť aj zelerový šalát alebo zelerové hranolky.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom