Francúzska proteínová diéta

Recepty na 2. fázu

Krevetový šalát s pikantnou marinádou

Vedeli ste, že vďaka prítomnosti omega-3 mastných kyselín krevety pozitívne pôsobia na kardiovaskulárne zdravie? A prečo krevety zahrnúť do svojho jedálnička? Pomáhajú s chudnutím pre ich vysoký obsah bielkovín, a zároveň nízkokalorickú hodnotu.

Recept je vhodný pre: 2. fázu, 3. fázu

Čevapčiči

Hovädzie mäso je zdrojom plnohodnotných bielkovín a železa. Zložkou hovädzieho mäsa je aj kyselina linolová, ktorá v ľudskom tele napomáha vytvoreniu optimálnej rovnováhy medzi svalovou a tukovou hmotou. Nevynechávajte teda poriadny kus mäsa ani po ukončení diétneho programu :-)

Recept je vhodný pre: 2.fáza, 3. fáza

Pečená treska s teplou zeleninou

Treska má vysoký obsah bielkovín a nízky obsah tuku. Rybie mäso navyše obsahuje zdraviu prospešné látky ako sodík, draslík a horčík. Obohaťte svoj jedálniček o nový recept.

Recept vhodný pre: 2. fázu a 3. fázu

Kuracie špízy s avokádovým dipom

Kuracie mäso obsahuje vysoký obsah selénu a minimálne množstvo nasýtených tukov. Avokádo obsahuje vitamíny A, B, C a E, fosfor, vápnik, horčík a draslík. Ideálna kombinácia pre zdravú večeru či obed.

Recept vhodný pre 2. fázu a 3. fázu.

Hubové karbonátky

Huby Vás skvele zasýti a to v diéte iste oceníte. Vyskúšajte hubové karbonátky s hovädzím mäsom a kučeravým kelom a povzbuďte svoje chuťové poháriky.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Ázijské rezance s hovädzím mäsom

Variácia jednoduchého ázijského pokrmu, ktorý Vás pri proteínovej diéte spoľahlivo zasýti a spestrí jedálniček.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Brokolicové muffiny

Tento veľmi ľahký pokrm Vás prekvapí nielen svojou jednoduchou prípravou, ale aj veľkou škálou využitia. Muffiny si môžete dať teplé ako obed či večeru alebo studené ako predom pripravenú desiatu či olovrant, ktoré si vezmete so sebou.

Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

Morčací segedín

Segedínsky guláš je jedným z jedál českej kuchyne, ktorého zdravú variantu možno pripraviť aj pri proteínovej diéte. Naviac je to ďalší z našich receptov, ktorý môžete pripraviť pre seba a zároveň aj pre Vašu rodinu.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Teľací steak

Teľacie mäso má obsah tuku okolo 5 % a zároveň je ľahko stráviteľné. To sú hlavné dôvody prečo je zaradené v potravinách vhodných pre proteínovú diétu Prodietix.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Pošírované kura na bylinkách

Kuracie prsia sa často restovaním vysušia. Preto oceníte tento recept na úpravu pošírovaním - tým si zachovajú svoju šťavnatosť a krehkosť.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom