Ružičkový kel so šampiňónmi a vajcami



Recept vhodný pre 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu

ingrediencie pre 2 porcie

  • 1 lyžica za studena lisovaného olivového oleja
  • 1 lyžica sušenej cibule
  • 1 lyžica sušeného cesnaku
  • 300 g šampiňónov
  • 500 g ružičkového kelu
  • soľ, čierne korenie
  • vajcia

postup prípravy

Najprv si nakrájame na štvrťky ružičkový kel, ktorý prepláchneme v horúcej vode a necháme odkvapkať. Na oleji osmažíme dozlatista šampiňóny so sušenou cibuľou a cesnakom, pridáme odkvapkanú kapustu a opekáme, kým kel nezmäkne. Keď je kel dostatočne mäkký, vytvoríme v panvičke jamku a rozbijeme do neho vajcia, ktoré ešte osolíme a okoreníme. V 1. fázy podávame iba s bielkom, v 2. a 3. fázy diéty použijeme vajcia celé. Podávame so zelerovými hranolkami.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie