Šalát s hovädzím steakom
Ingrediencie na 1 porciu
Steak:
- 100 g chudého hovädzieho mäsa
- 2 lyžičky limetkovej šťavy
- 2 lyžičky olivového oleja
- 1/2 lyžičky sušeného cesnaku
- soľ
- čierne korenie
Šalát:
- hrsť rukoly
- uhorka
- 2 plátky cibule
- 5 reďkoviek
- 1/4 avokáda
Postup prípravy:
Zmiešajte limetkovú šťavu, olej, cesnak, soľ a korenie a poriadne premiešajte. Steak osušte papierovou utierkou a potom dôkladne namočte do marinády.
Mäso nechajte naložené aspoň 4 hodiny v chladničke a potom hodinu pred tepelnou úpravou v izbovej teplote. Medzitým si pripravte šalát. Zmiešajte rukolu, na plátky nakrájanú uhorku, plátky cibule a reďkovky a na kúsky nakrájané avokádo.
Vyberte mäso z marinády, ale nevylievajte ju. Opekajte steak asi 5 minút z každej strany, aby zostal vo vnútri ružový. Potom vyberte z panvice a nakrájajte na tenké plátky.
V mise ho premiešajte so šalátom a pokvapkajte zvyšnou marinádou.
Hľadám najvhodnejší program...