Francúzska keto diéta

Svätomartinské kurča à la hus s kapustovým šalátom



Svätomartinské kurča à la hus s kapustovým šalátom

Recept je vhodný pre: 2. fázu, 3. fázu

ingrediencie pre dve porcie

  • kuracie prsia s kosťou bez kože
  • soľ
  • rasca
  • 200 g jabĺk (od tretej fázy)
  • 2 lyžice oleja
  • hlávka bielej kapusty
  • 150 ml vody
  • 3 lyžice vínneho octu
  • 2 tablety stévie
  • čierne korenie

postup prípravy

Kuracie prsia si najprv pripravte, nasoľte a posypte rascou. Dajte na pekáč a nechajte odležať v chladničke. Nasolené kura osušte a do pekáča vložte nakrájané jablká.

Pred pečením podlejte vodou a 2 lyžicami oleja a dajte piecť do rúry rozohriatej na 120 ° C. Pečte cca. 2 až 2,5 hodiny. Mäso musí ísť po upečení "úplne od kosti". Pre pekne chrumkavú kôrku ku koncu vyberte z rúry. Rúru rozohrejte na 230 ° C. Potom mäso vráťte a sprudka zapečte asi 15 minút.

Kapustu nastrúhame najemno a dáme do misy, pridáme soľ a kapustu poriadne premačkáme, aby sa soľ dostala všade. Zmiešaním so soľou docielime, že kapusta zmäkne a pustí vodu. Dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom si pripravíme zálievku zo 150 ml vody, 2 tabliet stévie, približne 3 lyžíc vínneho octu a korenia. Pripravenú zálievkou šalát polejeme a zamiešame.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom