Talianske hubové rizoto s parmezánom
Recept je vhodný do 2. a 3. fázy
ingrediencie na 2 porcie
- 1 balenie Prodietix risoni
- ¼ šalotky
- 300 ml hovädzieho vývaru z kostí
- 150 g hlivy ústričnej
- 50 g čerstvého špenátu
- 20 g parmezánu
- 1 lyžíca olivového oleja
- ½ lyžičky sušeného cesnaku
- 1 lyžička citronovej šťavy
postup prípravy
Do rozohriatej panvice nalejeme lyžicu olivového oleja a vložíme ¼ nadrobno nakrájanej šalotky. Akonáhle šalotka začne zlatnúť, nasypeme do panvice risoni a chvíľu opekáme. Následne pridáme na pásiky nakrájanú hlivu ustricovú, sušený cesnak a zalejeme 300 ml vývaru.
Varíme, kým risoni nezmäknú. Následne pridáme čerstvé lístky špenátu.
Panvicu stiahneme z platne, pridáme 20 g nadrobno nastrúhaného parmezánu a lyžičku citrónovej šťavy a zamiešame.
Prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút odstáť. Potom podávame.
Hľadám najvhodnejší program...