Francúzska proteínová diéta

Vianočné keto menu: Štedrovečerná polievka



Recept je vhodný pre: 2. fázu, 3. fázu

ingrediencie pre štyri porcie

  • 300 g pleskáča (vrátane skeletu)
  • 100 g ikry (od tretej fázy)
  • 5 ks nového korenia
  • 2 ks bobkových listov
  • 1 mrkva (od tretej fázy)
  • 1/2 ks cibule
  • 1/2 ks šalotky
  • 1/2 ks zeleru
  • 1 ks petržlenu (od tretej fázy)
  • 1 štipka muškátového oriešku
  • 2 lyžice oleja
  • 1 krutóny Prodietix
  • 1 lyžica slnečnicového oleja
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Do kastróla vložíme rybie skelety, hlavy a všetky odrezky. Pridáme čierne korenie, nové korenie, bobkový list, mrkvu, cibuľu, zeler a koreň petržlenu. Zalejeme studenou vodou, osolíme. Akonáhle sa polievka začne variť, zoberieme penu a 20 minút pomaly varíme na miernom ohni. Potom vývar precedíme. Na oleji orestujeme šalotku nasekanú najemno. Čerstvú mrkvu a kúsok koreňa petržlenu nastrúhame a prihodíme do hrnca.

Zalejeme čírym rybím vývarom, premiešame a ochutíme štipkou muškátového orieška. Do polievky pridáme ikry (od tretej fázy).

Podávame s krutónmi Prodietix.

Dobrú chuť

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvýhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom