Wrap so zeleninou a šampiňónami
Wrap je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
ingrediencie na 1 porciu
- 1 porcia Prodietix - Šampiňónová omeleta
- pár listov baby špenátu alebo mangoldu
- 50 g väčších sampiňónov
- 2 malé redkvičky
- 1 lyžička dijonskej horčice (nesladené)
- lyžice olivového oleja
- bylinky podľa chuti (napr. kôpor, bazalka, pažítka ...)
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Najprv pripravíme omeletu, aby vychladla pred zrolovaním. Lepšie sa nám s ňou tak bude pracovať. Zmes pripravte podľa návodu na etikete a potom vylejte na rozohriatu panvicu s nepriľnavým dnom s trochou oleja. Opekajte z jednej strany po dobu cca 2 - 3 minúty (pokým zmes nestuhne).
Šampiňóny pokrájame na plátky o hrúbke asi 7 mm a orestujeme na panvici s trochou olivového oleja z oboch strán. Po orestovaní ich osolíme a okoreníme. Redkvičky pokrájame na tenké plátky.
Pripravenú omeletu potrieme z neopečenej strany lyžičkou horčice, na ňu rozložíme listy špenátu alebo mangoldu. Na ten ešte pokladieme orestované šampiňóny a plátky redkvičiek. Môžeme pridať obľúbené čerstvé bylinky, k tejto kombinácii doporučujeme napríklad kôpor alebo pažítku. Náplň kladieme tak, že necháme 1/3 omelety prázdnu, bude sa Vám tak lepšie rolovať. Omeletu otočíme prázdnou časťou od seba a zrolujeme.
Na prípravu tohto jedla môžete použiť samozrejme aj ktorúkoľvek inú omeletu Prodietix. Experimentovať môžete tiež s náplňami wrapu.
Hľadám najvhodnejší program...