Francúzska keto diéta

Žihľavová pomazánka



Žihľava patrí medzi najliečivejšie bylinky. Využite jej účinky a pochutnajte si na žihľavovej nátierke. Môžete si ju dať od tretej fázy ako normálne jedlo napríklad s kelovými chipsami. Možno ju kombinovať aj s proteínovým chlebom alebo krekrami - ako ½ porciu normálneho jedla a ½ porciu proteínového jedla.

Ingrediencie na 1 porciu 

  • hrsť čerstvej žihľavy
  • 1/4 cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 100 g tofu
  • 1 lyžička dijonskej horčice
  • 1 lyžička olivového oleja
  • Soľ
  • kvapka vinného octu alebo citrónovej šťavy
  • 1/2 hrnčeku vývaru
  • Pažitka

Postup prípravy

V hrnci rozpálime olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým cibuľa nebude do "sklovita" a potom pridáme na kúsky nakrájané tofu. Po chvíľke pridáme vývar a chvíľku varíme. Pridáme cesnak, horčicu a ocot alebo citrónovú šťavu podľa chuti. Do hotovej nátierky pridáme nadrobno nakrájanú pažítku.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom