Žihľavová pomazánka
Žihľava patrí medzi najliečivejšie bylinky. Využite jej účinky a pochutnajte si na žihľavovej nátierke. Môžete si ju dať od tretej fázy ako normálne jedlo napríklad s kelovými chipsami. Možno ju kombinovať aj s proteínovým chlebom alebo krekrami - ako ½ porciu normálneho jedla a ½ porciu proteínového jedla.
Ingrediencie na 1 porciu
- hrsť čerstvej žihľavy
- 1/4 cibule
- 1 strúčik cesnaku
- 100 g tofu
- 1 lyžička dijonskej horčice
- 1 lyžička olivového oleja
- Soľ
- kvapka vinného octu alebo citrónovej šťavy
- 1/2 hrnčeku vývaru
- Pažitka
Postup prípravy
V hrnci rozpálime olej a pridáme najemno nakrájanú cibuľu. Restujeme, kým cibuľa nebude do "sklovita" a potom pridáme na kúsky nakrájané tofu. Po chvíľke pridáme vývar a chvíľku varíme. Pridáme cesnak, horčicu a ocot alebo citrónovú šťavu podľa chuti. Do hotovej nátierky pridáme nadrobno nakrájanú pažítku.
Hľadám najvhodnejší program...