Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Ako nepribrať v čase vianočných večierkov.

1. 9. 2022

Teambuildingy, firemná párty, narodeniny. Chlebíčky, chipsy, lahodné tortičky. Lákadiel je všade a toľko! S príchodom jesene prísun kalorických dobrôt rozhodne nekončí.

Ako to ale urobiť, aby ste neporušili diétny režim a nenabrali pracne zhodené kilá späť?

Opýtali sme sa našej skúsenej výživovej poradkyne Janky na jej profi tipy, ako zvládnuť oslavu aj vtedy, keď držíte keto alebo inú diétu. Skúste to podľa jej top 5 odporúčaní.

1) Staňte sa investigatívcom.

Pokiaľ vás niekto pozve na párty tak sa s ním pravdepodobne poznáte. Odpovedzte na pozvanie rovno s otázkou na podávané menu. Prípadne vysvetlite, že ste na keto diéte a tak máte obmedzené možnosti čo sa týka stravovania. Napríklad pre vás pripraví špeciálny chod, alebo aspoň budete vedieť, že si máte doniesť svoje maškrtenie. Myslíte, že na low carb diéte nemôžete maškrtiť? Tak to ste na omyle. Čo tak chrumky, chipsy alebo bagetky?

2) Naplňte si tanier low carb dobrotami.

Maškrtíte aj keď hovoríte? Alebo do seba jednoducho pcháte na čo prídete? Hneď pri príchode na párty si obstarajte tanier low carb potravín. Vyberte si šalát, uhorku, mäsko. Tiež si môžete rovno pripraviť svoju proteínovú tyčinku alebo mäsko do kabelky. A čo tak ušetriť nejakú kačku, keď si budete chcieť dopriať svoju obľúbenú low carb dobrôtku. Na našich stránkach nájdete každý deň desiatky zľavnených produktov v špeciálnych akciách a výpredajoch. A nielen to! Okrem pravidelných akcií pre vás pripravujeme aj špeciálne Prodietix zľavové kódy. Keď budete mať plný žalúdok, tak pre vás zakázané maškrtenie bude menším lákadlom.

3) Pite s mierou. Aj keď žiadneho nepoznáte.

V diéte a na oslave ani alkohol nie je tabu, aj keď len veľmi obmedzene. Odporúčame siahnuť po alkohole s nižším obsahom sacharidov ako napríklad suché víno, prosecco dry či nízkosacharidové pivá v množstve zhruba 2 dl. Naopak si skúste pridať do pohára s vodou plátok uhorky, alebo bylinky. Môžete tiež skúsiť svieži proteínový nápoj, ktorý si ľahko namiešate aj v reštaurácii.

4) Buďte hviezdou kuchyne.

Pokiaľ ide o oslavu alebo večierok, kam je možné priniesť vlastné jedlo, jednoducho si uvarte. Donesený voňavý pokrm určite nezostane bez povšimnutia a vy si môžete užívať pochvalné slová. Neviete, čo variť? Skúste sa inšpirovať našimi receptami.

5) Užívajte si to!

Hlavne sa nestresovať. Stresové hormóny ovplyvňujú proces chudnutia a tak sa jednoducho dajte do pohody. Dali ste si pivo navyše? No, počítajte s tým, že sa chudnutie trošku spomalí. Ale smiech, radosť a potešenie s priateľmi za to stojí. Hlavne na druhý deň veľa pite a vráťte sa s diétou späť tam, kde ste skončili

Tak CHEERS! SANTÉ! NA ZDRAVÍ! NA ZDRAVIE!