Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Proteín na chudnutie

27. 10. 2021

Viete, prečo je proteín dôležitou súčasťou redukčného jedálnička? Pomôže vám dostatočne vyživiť svaly tak, aby sa pri chudnutí strácali iba zásoby tuku, nie aj svalová hmota. Svaly sú k udržaniu zdravej váhy veľmi dôležité. Patria k najväčším spalovačom tukov, a čím je naša svalová hmota väčšia, tým vyšší je tiež náš bazálny metabolizmus. Pri chudnutí by preto proteíny rozhodne nemali chýbať. Ale dajte pozor, pri neznalosti dennej vhodnej dávky proteínov môže dochádzať k preťažovaniu obličiek. Vyskúšajte preto radšej keto diétu, s ktorou schudnete vďaka proteínom ľahko a bez problémov.

 

 

Proteíny čiže bielkoviny tvoria spoločne s tukmi a sacharidmi esenciálne stavebné kamene ľudského organizmu. V dnešnej dobe je bohužiaľ smutným zvykom prijímať v strave nadbytočné množstvo sacharidov a tukov, ktoré ľudský organizmus nedokáže spáliť, čo vedie k naberaniu hmotnosti. Sacharidy sú často ukryté aj v potravinách, v ktorých by ste to nečakali, preto "diétarenie" na vlastnú päsť sa nie vždy stretáva s úspechom. V domácich podmienkach je zložité odhadnúť presné zloženie potravín, u niektorých typov diét môže tiež dochádzať k nechcenej strate svalovej hmoty.

 

Keto diéta Prodietix patrí k najmodernejším chudnúcim metódam, ktoré súčasný trh ponúka. K efektívnemu chudnutiu využíva ketózu, ku ktorej v tele dochádza pri zníženom množstve sacharidov v strave. Pri ketóze sa zvýši hladina ketolátok, ktoré dokážu štiepením tukových zásob plne nahradiť hlavný zdroj energie. Pri chudnutí je veľmi dôležité dodať telu správne nutričné hodnoty, preto zostavujú proteínové jedla výživoví odborníci. Diétny program Prodietix vždy odráža váš individuálny štýl života, potreby a preferencie. Vysokoproteínovú stravu oceníte nielen pri chudnutí, ale aj pri budovaní svalovej hmoty. Ak aktívne športujete, naše proteínové jedlá pre vás budú skvelým doplnkom tréningového jedálnička, inšpirovať sa môžete aj našimi receptami.

 

Proteínovú stravu môžete využiť tiež pre udržanie optimálnej váhy, aj keď žiadnu diétu nedržíte. Veľmi obľúbené sú sladké proteínové tyčinky, krémy a vafle ako zdravšie alternatívy maškŕt na desiatu. Proteínové predpripravené jedlá vám poslúžia tiež v kancelárii ako obed - sú trvanlivé a pri ich rýchlej príprave ušetríte čas a môžete si byť istí, že s každým sústom dávate telu to najlepšie.

 

Vybrať diétny program