Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Zdravé večere na chudnutie

1. 3. 2021

Správne večerné návyky nám pomôžu s chudnutím, udržaním ideálnej váhy aj lepším spánkom. Ak patríte k celodenným nejedlíkom a kalorický deficit doháňate na noc, alebo sa chcete inšpirovať zdravými receptami, ste tu správne!

 

 

Aby bolo telo spokojné je potrebné mu po celý deň v pravidelných striedmych dávkach dopĺňať palivo. Jedine tak získa všetky potrebné živiny a nebude mať potrebu si tvoriť zásoby tuku „na neskôr“. Máte pocit, že jete málo, ale neustále priberáte? Mnoho ľudí, ktorí úspešne absolvujú keto diétny program, sú prekvapení, koľko jedla denne môžu zjesť a pritom chudnúť. Medzi časté nesprávne návyky patria nepravidelné prísuny jedla počas dňa a príliš veľké porcie na noc – práve po nich sa najviac priberá. Kľúčom k chudnutiu a udržaniu optimálnej váhy je pravidelnosť a vyváženosť. Jedlo by vás malo dostatočne zasýtiť, ale nemali by ste sa po ňom cítiť „prepchatí“.

 

Ako na zdravé večere? Stavte na zeleninu a chudé mäso. Počas chladnejších mesiacov odporúčame pripravovať zeleninu tepelne upravenú, v lete vás zase osviežia zeleninové šaláty. Inšpiráciu na zdravé varenie nájdete na našich webových stránkach v sekcii recepty. Pokiaľ už keto diétu držíte, je nutné si vyhľadať správny recept, ktorý je v súlade s fázou diétneho programu, v ktorej sa práve nachádzate. V 1. fáze sa inšpirujte v sekcii recepty z proteínových jedál, v 2. fáze sú vhodné recepty z normálnych potravín vhodných pre druhú fázu a v záverečnej 3. fáze vyskúšajte recepty z normálnych potravín vhodných pre tretiu fázu. Po skončení diétneho programu si tiež môžete vybrať z ponuky našich hotových jedál za priaznivú cenu, ktoré sú nutrične vyvážené a nemusíte sa tak báť, že po ich konzumácii priberiete. Príprava je navyše veľmi rýchla, ušetríte čas s varením a zostane vám viac voľna pre seba.

 

Z našich receptov si vyberiete, aj keď keto diétu nedržíte. Luxusná večera, na ktorej si pochutí celá rodina, je losos s kôprovou nátierkou, pre rýchlo pripravenú zdravú večeru vyskúšajte grilované kuracie prsia s jarným šalátkom. Skvelým posilňovačom imunity sú proteínové cestoviny fusili s pestom z medvedieho cesnaku. Dobré jedlo, ktoré obsahuje všetky esenciálne vitamíny, živiny a minerály, vás dostatočne zasýti a nebudete mať chute.

 

K zdravým večerným návykom patria ľahké večere a dostatočný čas na trávenie. Posledné jedlo by ste mali jesť aspoň 2 – 3 hodiny pred spaním. Po večeri by vám nemalo byť „ťažko“, je preto vhodné sa vyhnúť tučným, mastným a vyprážaným jedlám, ktoré sú na trávenie náročnejšie. To, čo jeme a pijeme, má veľký vplyv aj na náš spánok. Jedným z dôvodov, prečo zle zaspávate, môže byť práve strava s nadbytkom sacharidov, ktoré telo „nabudí“ energiou, tučné a vyprážané jedlá, ktoré dajú pri trávení zabrať, alebo káva, čierny a zelený čaj, kolové nápoje a ďalšie, ktoré obsahujú teín a kofeín. Pre lepšie zaspávanie večer tieto pokrmy a nápoje vynechajte.