Veselá Veľká noc! Máme pre vás veľkonočný darček v podobe 25% zľavy na Protein Bueno Coconut po zadaní kódu KOKOSBUENO25SK.

Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Čaje a bylinky na chudnutie

7. 4. 2021

Hovorí sa, že na každú chorobu rastie v prírode bylina. Čaje a bylinky sú skvelými podpornými pomocníkmi pri liečbe chorôb, pomáhajú so zvýšením imunity, sú skvelé pri očiste organizmu aj chudnutí. Pri pravidelnom užívaní sa môžete tešiť z ich blahodarných účinkov, majte však na pamäti pravidlo „všetkého s mierou“, u byliniek a čajov to platí dvojnásobne. Niektoré čaje a bylinky sú počas keto diéty úplne nevhodné, pretože spomaľujú ketózu. Niektoré majú zase väčší podiel sacharidov, a preto môžu nepriaznivo ovplyvniť priebeh celej diéty. Ktoré čaje a bylinky vám pomôžu schudnúť, ktoré sú vhodné pri keto diéte a na ktoré si dať naopak pozor?

 

 

Čaje a bylinky na chudnutie

Pokiaľ dúfate, že narazíte na zázračnú bylinku, po ktorej sa to bude „chudnúť samo“, asi budete sklamaní. Čaje a bylinky sú iba podpornými zložkami potravy, ktoré vám s očistou organizmu a chudnutím pomôžu. Ak naozaj chcete schudnúť, zásah do vášho jedálnička by mal byť razantnejší. Za „chudnúce“ sa považujú predovšetkým stimulujúce byliny a čaje, napríklad ženšen, guarana, zelený čaj, matcha alebo maté. Tieto bylinky dodajú vášmu telu vitalitu a energiu, preto je možné ich užívať napríklad pred športom. Počas keto diéty tieto bylinky a korenie neodporúčame, pretože môžu spomaľovať ketózu a tým ovplyvniť proces chudnutia. Ich konzumáciu preto odporúčame konzultovať s naším výživovým poradcom, mnoho rád a tipov nájdete aj v Manuáli Prodietix proteínovej diéty.

 

Bylinky vhodné pri keto diéte

Bylinky, ktoré vám pri keto diéte naopak poslúžia, sú mäta, harmanček, fenikel, aníz, ľubovník, palina a rebríček. Každá z týchto byliniek má jedinečné vlastnosti - mäta a harmanček sú skvelé pre svoje upokojujúce účinky, pomáhajú s trávením a posilňujú imunitu. Rebríček pomáha s tráviacimi problémami, nechutenstvom, nadúvaním a kŕčmi. Palina sa dá užívať pre zlepšenie trávenia, pôsobí aj proti zápalom či nechutenstvu. Fenikel a aníz vám pomôžu pri pocite nadmerného nadúvania, uvoľňujú kŕče a celkovo podporujú trávenie. Ľubovník podporuje duševnú harmóniu, zmierňuje stres a prispieva k správnemu fungovaniu pečene a žlčníka.

 

Na ktoré bylinky si dať pozor?

Pri keto diéte si dajte pozor na byliny a korenia, ktoré obsahujú väčší podiel sacharidov. Medzi ne patrí škorica, kurkuma, zázvor alebo senovka grécka. Konzumovať ich počas diéty môžete iba veľmi obmedzene podľa Manuálu Prodietix proteínovej diéty, ktorý od nás ku každému diétnemu programu dostanete. K dispozícii sú vám aj naši výživoví poradcovia, s ktorými môžete svoje nejasnosti o účinkoch jednotlivých bylín či korení konzultovať.