POSILNENIE IMUNITY: Fusilli s pestom z medvedieho cesnaku

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza
Cesnak medvedí je doslova zázrak. Nielen, že obsahuje veľa Vitamínu C, ale je tiež pôsobí protizápalovo, antibakteriálne a má silné protiplesňové účinky. Radí sa k účinným antioxidantom. Čistí telo a pečeň, ničí parazity, zlepšuje činnosť dýchacieho ústrojenstva a pomáha aj pri reume. Slnečnicové semienka majú upokojujúce a antistresové účinky. Špenát obsahuje vitamíny A, B, C, E, K a minerály.
Všetky tieto prospešné látky môžete telu dopriať pomocou jedného receptu. Vyskúšajte fusilli s pestom zo špenátu, medvedieho cesnaku a slnečnicových semienok.
Čo potrebujete:
- 30g čerstvého medvedieho cesnaku
- 15g čerstvých bazalkových lístkov
- 20g baby špenátu
- 2 lyžice panenského olivového oleja
- 20 g struhaného parmezánu
- 1 lyžica slnečnicových orieškov (od tretej fázy)
- štipka soli
- 1 balenie Prodietix fusilli
Ako na to:
1. Najprv si pripravíme fusilli.
2. Obsah vrecka vysypeme do 1 litra vriacej osolenej vody.
3. Varíme 20 minút, potom cestoviny zlejeme.
4. Všetky ostatné ingredence rozmixujeme tyčovým mixérom, olej však prilievame postupne.
5. Na jednu porciu by mali stačiť dve až tri lyžice pesta.