Fusilli s kalerábovou kapustou
Pravidelnou konzumáciou kalerábu môžeme pozitívne ovplyvniť hladinu cholesterolu v krvi a vďaka tomu prispieť k zdraviu cievneho systému. S týmto receptom prichádza ďalší tip na obed či večeru so sebou do krabičky ...
Recept je vhodný pre 2. a 3. fázu Prodietix diéty.
Ingrediencie na jednu porciu:
1 lyžica sušenej cibule
1/2 kalerábu
soľ a čierne korenie
štipka drvenej rasce
1 lyžica panenského olivového oleja
Postup prípravy
Kaleráb nastrúhame na hrubo, dusíme do mäkka a pridáme sušenú cibuľu. Ochutíme soľou, korením, drvenou rascou.
Cestoviny uvaríme v 1 litri vriacej osolenej vody. Môžeme pridať olivový olej, aby sa cestoviny nelepili. Varíme 6-7 minút, potom zlejeme.
Fusilli zmiešame s poduseným kalerábom. Ako ozdobu a na dochutenie možeme pridať lístky čerstvej bazalky, petržlenovej vňate alebo pažítky.