Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Tekvicové pyré

27. 10. 2021

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 1 porciu

  • 100 g tekvice Hokkaido (zbavenej semienok)
  • 70 g cukety
  • soľ
  • čierne korenie
  • muškátový oriešok
  • olivový olej

postup prípravy

Tekvicu pokrájame na rovnako veľké dieliky a pripravíme buď varením v osolenej vode alebo pečením. Pečením bude mať tekvica jemnejšiu chuť. Pokiaľ sa rozhodneme pre pečenie, vložíme dieliky tekvice potretej olivovým olejom na plechu do rozpálenej rúry na 180 °C. Pečieme do mäkka. Tekvica hokkaido sa nemusí lúpať, ostatné, ako napríklad maslovú, radšej ošúpte. Cuketu ošúpeme, zbavíme semien a uvaríme v osolenej vode. Uvarenú či upečenú tekvicu a cuketu dajte do mixovacej nádoby a tyčovým mixérom rozmixujte. Pridajte lyžičku oleja, soľ, čierne korenie a štipku muškátového orieška.