Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Kurací rezeň v sezamovej kruste

22. 12. 2022

Štedrovečerná večera nemusí byť nutne zabehnutá klasika v podobe kapra, rezňov a zemiakového šalátu s majonézou.Skúste napríklad tento lowcarb kurací rezeň v sezamovej kruste s ľahkým zemiakovým šalátom.

Recept je vhodný od 3. fázy Prodietix diety.

Kurací rezeň v sezamovej kruste

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 300 g kuracích pŕs
  • 50 g namletých mandlí (prípadne možno použiť aj mandľovú múku)
  • 1 PL lúpaného bieleho sezamu
  • 1 PL lúpaného čierneho sezamu
  • kôra z 1/2 citróna
  • 50 g bieleho jogurtu
  • 1 lyžica olivového oleja
  • 1 malé vajcia
  • rozotrený strúčik cesnaku
  • soľ a korenie

Postup prípravy:

Predhrejte rúru na 185-190 ° C a pripravte si plech vyložený papierom na pečenie. Kuracie prsia umyte, očistite, nakrájajte na menšie kusy a osoľte a okoreňte. Do misy nasypte mleté mandle, oba sezamy a kôru z citróna a premiešajte. V druhej miske zmiešajte jogurt, vajcia, olej a cesnak a premiešajte. Kuracie rezne dajte najprv do zmesi z jogurtu, z oboch strán potrite a potom obaľte v pripravenej strúhanke. Pečte vo vyhriatej rúre 25-35 minút na 185-190 °C. Po upečení ihneď podávajte, aby bol rezeň pekne chrumkavý.

Zemiakový šalát

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 4 menšie šalátové zemiaky
  • 2 hrsti čerstvého baby špenátu
  • 1 kus menšej červenej cibule
  • 2 lyžice bieleho vínneho octu
  • 100 ml vývaru (najlepšie hovädzieho)
  • 2 lyžice za studena lisovaného oleja (najlepšie slnečnicový)
  • 1 PL nakrájané pažítky na drobno
  • soľ a korenie

Postup prípravy:

Zemiaky uvarte v šupke. Nechajte ich len trochu vychladnúť a ošúpte. Ešte veľmi teplé zemiaky nakrájajte na kolieska. Dajte do misy a pridajte cibuľu pokrájanú na jemné kolieska. Zemiaky s cibuľou zalejte podľa chuti octom a olejom. Pridajte horúci vývar. Zemiaky musia byť stále teplé, aby sa do nich všetky tekutiny poriadne vsiakli. Pridajte hrsť baby špenátu a čerstvo namleté korenie a soľ. Všetko dobre premiešajte, prípadne dolaďte chute. Pred podávaním pridajte ešte hrsť baby špenátu.