Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Talianske hubové rizoto

19. 2. 2023

Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

Bonasera! Predstavte si západ slnka, špliechanie vĺn a k tomu talianske delikatesy. Krásne, však? Aby sme vám túto atmosféru ešte spríjemnili, pripravili sme si pre vás vynikajúce hubové rizoto.  Bez parmezánu ho môžete ochutnať už počas prvej fázy našej diéty. Doplnené o chutný syr si ho môžete dopriať počas druhej fázy. Ingrediencie uvedené nižšie sú na prípravu dvoch porcií. Takže ideálna voľba na večeru s vašou drahou polovičkou alebo kamarátom/kou. Poďme sa do toho pustiť!

Čo potrebujete (2 porcie):
  • 1 balenie Prodietix cestovín Risoni
  •  ¼ šalotky
  • 300 ml hovädzieho vývaru z kostí
  • 150 g šampiňónov
  • 50 g čerstvého špenátu
  • 20 g parmezánu (od 2.fázy Pdx diéty)
  • 1 lyžica olivového oleja
  • ½ lyžičky sušeného cesnaku
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

Ako na to:

1. Do rozohriatej panvice nalejme lyžicu olivového oleja a vložíme ¼ nadrobno nakrájanej šalotky.

2. Keď šalotka začne zlatnúť, nasypeme do panvice proteínové cestoviny risoni a chvíľu povaríme.

3. Pridáme sušený cesnak a zalejeme 300 ml vývaru.

4. Varíme, kým risoni nezmäknú.

5. Medzitým si na ďalšej panvici orestujeme šampiňóny.

6. Následne ich pridáme k cestovinám spolu s čerstvými lístkami špenátu.

7. Panvicu stiahneme z platne, pridáme 20 g nadrobno postrúhaného parmezánu, lyžičku citrónovej šťavy a premiešame.

8. Prikryjeme pokrievkou a necháme 5 minút odstáť.

Ako Talianske hubové rizoto jesť počas diéty?
1. fáza:

Konzumujte podľa receptu, ale vynechajte parmezán.

2. fáza, 3.fáza:

Využite kompletný recept aj s parmezánom.