Veselá Veľká noc! Máme pre vás veľkonočný darček v podobe 25% zľavy na Protein Bueno Coconut po zadaní kódu KOKOSBUENO25SK.

Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Alica

29. 10. 2021

Alice P. (51 let), účetní

"Chcem sa cítiť dobre!"

Alice P. (51 let), účetní

Cieľ: Schudnúť 8 kg

 

Vybraný program: Diéta „M“ na 30 dní

 

Motivácia schudnúť

 

Chcela by som zastaviť pomalé plíživé priberanie na váhe po prechode, schudnúť tak, aby som sa cítila dobre, a dlhodobo si svoju ideálnu váhu udržať.

 

Moja skúsenosť s chudnutím/diétami

 

O Prodietix som sa dozvedela od sestry, už som predtým vyskúšala kratší program, aby som vyskúšala, či funguje, a bola som spokojná.

 

Šport a záľuby

 

Som športovo založená, baví ma cyklistika av zime lyžovanie, celoročne joga. Keď je možnosť, tak rada cestujem.

 

Životný štýl

 

Snažím sa o zdravú a pestrú stravu, v práci si jedlá nechávam dovážať z reštaurácie.

 

 

 

Dojmy prvého týždňa

 

Pred rokom som rovnakú diétu absolvovala, takže som vedela, čo presne ma čaká, a vyberala som jedlá, ktoré mi chutia. Po prvých dňoch sa cítim veľmi dobre, vôbec necítim hlad a cítim sa ľahšie. Nový režim mi problémy nerobí, už predtým som sa snažila jesť zdravo  a s väčším množstvom zeleniny, teraz dostalo moje stravovanie len pevnejší poriadok. Príprava raňajok a desiat je pre mňa jednoduchá, trochu náročnejší je obed, pretože deň dopredu plánujem, čo budem jesť, aby som splnila dostatočné množstvo zeleniny. Najviac mi chutia slané omelety, z Prodietix receptov som si skúsila pripraviť zelerový šalát.

 

Dojmy druhého týždňa

 

Druhý týždeň som zvládla vcelku dobre, zmeny sú už viditeľné, čo je motivujúce pokračovať ďalej, úbytok najviac pozorujem na bokoch. Občas ma bolí hlava, trpím totiž na migrény. Podľa vášho odporúčania som nahradila obyčajnú vodu minerálkou a užívam horčík. Pitný režim mi inak problémy nerobí, len by som uvítala viac čajov. Normálne je to môj hlavný príjem tekutín a hlavne cez zimu mi teplé nápoje chýbajú. Pri diéte je rozhodne dobré vziať do úvahy ročné obdobie a pri zostavovaní jedálnička si na desiatu vybrať viac teplých nápojov. Baví ma variť z vašich receptov, dobre sa nimi spestruje jedálniček. Vyskúšala som pečený karfiol po orientálsky a pečené placky. Chute zvládam dobre, a keď mám chuť na sladké, tak siahnem po tyčinke s oblátkou. Najviac mi chýbajú syry, takže sa teším na ďalšiu fázu, v ktorej sú povolené. Pravidelnosť jedál zvládam prekvapivo dobre, predtým som jedla nepravidelne, takže je to pre mňa nový návyk. Jediný problém je pre mňa naplánovanie režimu s pravidelnými jedlami na víkend. Rada jazdím na celodenné výlety, ale zatiaľ si neviem pripraviť jedlo so sebou a neviem, čo by som si vzala na obed.

 

Dojmy tretieho týždňa

 

Zmeny sú skutočne veľké, úbytok váhy je vidieť na prvý pohľad. Aj kolegovia si už všimli, že som schudla. To ma veľmi teší a motivuje vydržať až do konca. Dokonca moja kamarátka uvažuje, že by diétu tiež skúsila. Menej ma bolia kĺby a celkovo sa mi zlepšila pohyblivosť, takže keď napadol sneh, s radosťou som vyrazila na bežky. Energie mám celkom dosť, len som niekedy unavená, pretože je pre mňa teraz celkom náročné pripravovať jedlá. Varím si vždy večeru a obed na druhý deň, k tomu ešte jedlo pre rodinu, tak niekedy varím aj 4 jedlá naraz. Som už v druhej fáze, tak som rada, že si môžem dať kaleráb a papriku. Z normálnych jedál mi najviac chýbajú syry a ovocie, ale prílohy k jedlu ako knedle a zemiaky mi nechýbajú vôbec. Až diéta skončí, budem ďalej pokračovať v pravidelnosti jedál a pitnom režime. Už sa teším na pohár vína a tanierik dobrých syrov.

 

Dojmy štvrtého týždňa

 

Štyri týždne výzvy utiekli až prekvapivo rýchlo a nebolo nijako zvlášť ťažké dodržiavať všetky pravidlá. Je však pravda, že mi k tomu pomohol súčasný stav, keď je človek iba doma av práci. Som zvyknutá veľa cestovať a asi by som mala problémy s prípravou obedov niekde v prírode. Pohľad do zrkadla ma nikdy vyložene netrápil a prijímala som sa taká, aká som, ale po viditeľnom schudnutí sa na seba človek samozrejme rád pozrie s dobrým pocitom. Najväčšou výzvou pre mňa bola príprava obedov na druhý deň do práce. Chýbať mi budú raňajky a desiaty, tam nie je treba nič vymýšľať a pripravovať. Naďalej budem konzumovať viac zeleniny, z normálnych jedál sa teším predovšetkým na syry a ovocie.