Užite si týždeň najväčšieho zľavového šialenstva s 20% zľavou na low carb pečivo po zadaní kódu PEKAREN20.

Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.
Poradňa

Warfarin

Warfarín je liek, ktorý sa používa na prevenciu vzniku krvných zrazenín (trombov) v cievnom riečisku a v srdci. Jeho účinok je založený na blokovaní účinku vitamínu K v organizme. Ak držíte proteínovú diétu,  môžete užívať liek warfarín, ale je potrebné znížiť príjem potravín s vysokým obsahom vitamínu K (kyselina listová). Ide najmä o listovú a hlúbovú zeleninu a zelené čaje). Neznamená to, že máte úplne vylúčiť túto zeleninu zo svojho jedálnička. Mali by ste sa ale stravovať stabilne, t.j. konzumovať každý deň rovnaké množstvo zeleniny. Ak bude Vaša strava obsahovať rovnaké množstvo vitamínu K, telo sa s tým vysporiada. Nevhodné je jeden týždeň konzumovať veľa tejto zeleniny a nasledujúci ju nekonzumovať vôbec. Výkyvy v príjme týchto potravín sú preto nežiadúce. Je preto ideálne konzumovať potraviny s nižším obsahom tohto vitamínu.  

Zelenina bohatá na vitamín K (konzumujte v menšom množstve): kapusta, brokolica, špenát, kaleráb, kvaka, hlávkový šalát (okrem ľadového šalátu, ktorý je na vitamín K chudobný), ružičkový kel, čakanka, kaleráb, kel, karfiol (hoci má bielu farbu, patrí do tej istej čeľade ako brokolica).

Zelenina a strukoviny bohaté na vitamín K: fazuľa, hrach, karotka (mrkva), zemiaky, zeler, kukurica, uhorka, baklažán, rajčiny, paprika, cuketa.

Nenašli ste odpoveď? Kontaktujte nás!