Veľkonočný baranček

Recept je vhodný pre: 1.fáza, 2. fáza, 3. fáza
Upečte si zdravú alternatívu barančeka, ktorý je jedným zo symbolov veľkonočných sviatkov. Pripravili sme si pre vás rýchly a vynikajúci recept, ktorý je vhodný už od prvej fázy diéty.
Čo potrebujete:
- 1 balenie tvarohovo-marhuľového krému Prodietix
- 1 vajce
- 1 plnú lyžicu vody
- 1 plnú lyžicu mandľovej múky
- 1 lyžičku vanilkového extraktu
- 1 formičku na barančeka vo veľkosti 19 x14 x 3 cm
Ako na to:
1. Oddelíme žĺtok od bielka. Bielok vyšľaháme do tuhého snehu.
2. Do misky vysypeme tvarohovo-marhuľový krém, ktorý vymiešame spolu s jednou lyžicou vody, žĺtkom, extraktom z vanilky a mandľovou múkou.
3. Pridáme vyšľahaný sneh a pomaly zapracujeme.
4. Rovnomerne nalejeme do formičky.
5. Vložíme do rozohriatej rúry pri teplote cca 170°C a pečieme asi 15 minút.
6. Barančeka vyklopíme z formičky a ozdobíme.
Ako veľkonočného baránka jesť v 2. a 3. fáze?
Ak sa nachádzate v druhej alebo tretej fáze diéty, pridajte dve vajcia spolu s dvoma lyžicami mandľovej múky. Barančeka si rozdeľte na dve porcie.