Vývar s celestínskymi rezancami z Prodietix bylinkovej omelety
Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
Užite si teplý, nutrične vyvážený kurací vývar s celestínskymi rezancami z Prodietix bylinkovej omelety. Je to ideálna voľba pre chladné jesenné večery, kedy potrebujete niečo na zahriatie a doplnenie energie.
Čo budeme potrebovať:
- 1 balenie Prodietix omeletu
- 1 slepačie vajce
- vývar z kostí
- 50g karfiolu
- 50g zeleru
- 50g brokolice
- čerstvá petržlenová vňať
- 1 lyžica repkového oleja
- čierne korenie
- soľ
Ako na to:
1. Do hrnca nalejte optimálne množstvo osolenej vody vzhľadom na to, koľko máte kostí. Varte podľa svojho uváženia, minimálne však aspoň 2 hodiny na strednom plameni.
2. Po uvarení vývar zlejete cez sitko a pridajte do scedeného vývaru očistenú a nadrobno nakrájanú zeleninu, ktorú ešte krátko povarte.
3. Medzičasom si pripravte bylinkovú omeletu.
4. Na panvici rozohrejte olej a pripravte na omeletu. Do šejkra pridajte vodu, omeletu a jedno celé vajíčko. Dôkladne premiešajte, zmes vylejte na panvicu a upečenú omeletu po chvíli otočte. Opekajte aj z druhej strany.
5. Hotovú omeletu odložte na dosku na chvíľku odpočinúť. Následne ju nakrájajte na širšie rezance.
6. Vývar nalejte do hlbokého taniera alebo do misky a vložte celestínske rezance. Posypte nadrobno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Dochuťte prípadne soľou a čiernym korením. Podávajte za horúca.
Hotový vývar rozdeľte na cca 3 dcl porcie. Toto množstvo vystačí na jednu porciu. Ak vám zostane čistý vývar, neváhajte ho využiť na prípravu ktorejkoľvek Prodietix polievky. Takto môžete osviežiť chuť každej inej polievky. Dobrú chuť.