Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Pečený losos v orieškovo-bylinkovej kruste

10. 5. 2022

Čo na to:

      200 g filé z lososa

      30 g mletých mandlí

      30 g mletých vlašských orechov

      40 g strúhaného parmezánu

      2 lyžice nasekaného petržlenu

      1 lyžica čerstvého rozmarínu nakrájaného najemno

      2 lyžice nasekanej bazalky

      30 g rozpusteného masla

      soľ a korenie

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie. Filet lososa položte na plech a pripravte si bylinkovú krustu. V miske zmiešajte mandle, vlašské orechy, parmezán a nasekané bylinky. Pridajte rozpustené maslo, pol lyžičky soli a štvrť lyžičky korenia a dobre premiešajte. Všetky ingrediencie by sa mali prepojiť a obaliť v masle.

Bylinkovú krustu navrstvite na filet a vložte do rúry. Pečte 12-15 minút, kým nebude ryba prepečená, strážte si, aby ste ju nepresušili.