Došlo k strate internetového pripojenia, skontrolujte prosím Vaše internetové pripojenie, obnovte stránku a skúste vykonať akciu znova.
Pri spracovaní vašej požiadavky došlo k chybe, obnovte prosím stránku a skúste vykonať akciu znova.

Tekvicovo - mrkvová polievka

10. 5. 2022

Čo na to:

      ½ tekvice hokkaido

      2 menšie mrkvy

      1 menšia cibuľa

      1 strúčik cesnaku

      2 lyžice oleja

      0,5 až 0,75 l zeleninového vývaru (z povolených druhov zeleniny)

      ½ lyžičky rímskej rasce

      ½ lyžičky koriandra

      štipka chilli

      soľ

      korenie

      šťava z citróna

      100 ml sójovej smotany

Ako na to:

Rúru predhrejte na 180 °C. Tekvicu opláchnite, rozkrojte napoly a pomocou lyžice ju zbavte semienok. Nie je nutné ju lúpať. Nakrájajte ju na menšie kúsky, dajte na plech vyložený papierom na pečenie, osoľte a zľahka pokvapkajte olejom. Nejaký si pošetrite na neskôr. Pečte do zmäknutia cca 30 minút. Na zvyšku oleja orestujte cibuľu a cesnak, prisypte korenie, pridajte upečenú tekvicu a premiešajte. Zmes zalejte vývarom a povarte cca 10 minút. Na záver rozmixujte dohladka tyčovým mixérom, dochuťte soľou a citrónovou šťavou. Polievku môžete zjemniť až 100 ml sójovej smotany.