O proteínovej diéte známej tiež ako bielkovinová, ketogénna či ketodiéta...

Čo je to proteínová diéta?

Proteínová diéta, známa tiež ako bielkovinová, ketónová, keto diéta, či cyklická ketogénna diéta je lekárskou vedou uznávaná metóda, ktorá už po niekoľkých týždňoch prináša skvelé a trvalé výsledky v chudnutí. Bola vynájdená harvardským profesorom George L. Blackburnom, ktorý si dal za cieľ zistiť, kedy bude ľudský organizmus spaľovať prednostne uložené tuky a pritom si zachová svalové tkanivo.

Pri bežných redukčných diétach telo spaľuje až 40 % zo svalov a 60 % z tukov. Svaly však sú hlavnými spaľovačmi tukov a keď diéta skončí, metabolizmus nie je schopný vysporiadať sa s rovnakým množstvom energie v strave ako pred diétou a nastáva "jo-jo efekt". Profesorovi Blackburnovi sa podarilo identifikovať proteínovú diétu, známu tiež ako bielkovinovú, ketogénnu diétu či ketodiétu. Redukcia hmotnosti pri proteínovej diéte prebieha predovšetkým na úkor tukových zásob a svalová hmota zostáva zachovaná. Organizmus sa pri nej nachádza v stave zvanom ketóza.

Graf běžné redukční diety Graf proteinové diety

 

Čo je to ketóza?

Ketóza je organizmu prirodzený biologický stav. Nastáva, keď sa telu v strave pravidelne dodávajú dostatočné množstvá proteínov (bielkovín) a zároveň je na minimum znížený príjem sacharidov a tukov. V ketóze sa potom začínajú tvoriť "ketolátky". Vznikajú štiepením tukových tkanív a majú schopnosť plnohodnotne nahradiť sacharidy, ktoré sú primárnym zdrojom energie človeka.

V dôsledku toho dochádza k úbytku nielen podkožného tuku, ale tiež útrobného tuku alebo viscerálneho, ktorý obklopuje dôležité orgány. Znižuje sa hladina cholesterolu v krvi a klesá produkcia inzulínu, hormónu, ktorý štiepi cukry a vyvoláva chuť na sladké. Ketózu nesprevádza hlad, chúťky ani zlá nálada. Naopak! Človek sa cíti plný energie a miestami má až euforickú náladu. Ketóza je tiež skvelý detoxikačný prostriedok. Telo totiž spaľuje aj usadené toxické látky, proste vylúči všetko, čo nepotrebuje. Do ketózy sa organizmus dostáva po 2 – 3 dňoch proteínovej diéty. Je veľmi náročné až nemožné pripravovať si denne proteínovú diétu z bežných potravín, preto je tu Prodietix proteínová diéta, ktorej základ predstavujú špeciálne proteínové jedlá.

Čo sú to proteínové jedlá?

Prodietix proteínová diéta Vám prináša širokú škálu špeciálnych proteínových jedál, ktoré plnohodnotne dokážu nahradiť bežnú dennú stravu človeka. Na výber máte z niekoľko desiatok sladkých či slaných potravín.

Polievky, omelety, cestoviny, pečivo, krekry, studené nápoje, teplé nápoje, palacinky, smoothies, krémy, koláče a ďalšie nielen chutné, ale aj zdravé pokrmy. Vyrábané sú vo Francúzsku iba z prírodných zdrojov nejvyššej kvality s vysokým obsahom bielkovín. Teda napríklad z mlieka, vaječných bielkov, sóji, srvátky a iných. Obsahujú celú radu vitamínov a minerálov, ktoré ľudský organizmus denne potrebuje.

Legislatívne spĺňa podmienky zákonov nielen pre Slovenskú republiku, ale aj pre celú Európsku úniu. Vlastní certifikáty ISO 22000 a FSSC 22000. Prodietix proteinové potraviny sa ľahko pripravujú a disponujú širokou ponukou receptov, ktoré pomôžu si proteínovú diétu ešte viac vychutnať.

Ako proteínová diéta prebieha?

Prodietix bielkovinová diéta má niekoľko typov. Nazývajú sa diétne programy. Dĺžka jednotlivých programov je závislá na veku, pohlaví, aktuálnej hmotnosti a predovšetkým na cieli v chudnutí. Teda na počte kilogramov, ktorý každý zákazník chce či potrebuje schudnúť. Čím je váhová redukcia väčšia, tým sú diétne programy dlhšie. Každému zákazníkovi je teda individuálne doporučený vhodný typ proteínovej diéty tak, aby dosiahol svoju vysnívanú váhu.

Každý diétny program má tri fázy, ktorých dĺžka je rovnaká. Rozdiel medzi jednotlivými fázami je iba v počte proteínových jedál denne. Vo fáze prvej dochádza ku kompletnému nahradeniu bežného jedálnička zákazníka za jedálniček zložený iba z proteínových potravín a povolenej zeleniny. Táto fáza nie nadarmo nesie názov „váhová redukcia“, pretože dochádza k navodeniu ketózy a úbytok kilogramov je poznať najviac. Na konci tejto fázy je zákazníkova hmotnosť znížená o  50 – 70 % z celkového cieľa v chudnutí.

Druhá a tretia fáza sa volá „stabilizácia“ a „fixácia“. Z ich názvov je zjavné, že cieľom týchto fáz je predovšetkým prevencia jo-jo efektu. Keby bola diéta ukončená už po prvej fáze, kedy ešte organizmus nie je zvyknutý na sacharidy a tuky, v tele by nastala hromadná produkcia inzulínu, organizmus by začal ukladať energiu „na horšie časy“ a nastúpil by jo-jo efekt. 

Druhá a tretia fáza plnia funkciu pozvolného návratu k bežnému jedálničku pomocou postupného zaraďovania sacharidov a tukov do stravy. Spravidla je v druhej fáze jedno proteínové jedlo (obed alebo večera) denne nahradené za jedlo bežné alebo „normálne“. V tretej fáze sú „normálne“ jedlá už dve (najčastejšie obed a večera). Prodietix proteínová diéta je efektívna a zdravý spôsob chudnutia s garantovanými výsledkami. Existuje však niekoľko podmienok, ktoré je nutné dodržiavať, aby správne fungovala.

Čo je nutné počas proteínovej diéty dodržiavať?

Pre správnu funkciu Prodietix proteínovej diéty a zaručený výsledok v chudnutí je nutné dodržať tri základné podmienky, ktorých porušenie môže viesť k spomaleniu či ukončeniu stavu ketózy v organizme:

pitný režim: najmenej 2l – 3l denne neochutenej vody, prípadne zeleného či čierneho čaju bez cukru. Pokiaľ holdujete káve, tak je možná dvakrát denne konzumácia iba čiernej zrnkovej kávy (turek či espresso) bez mlieka a cukru. Vhodná je tiež káva bez kofeínu, ktorý spomaľuje ketózu.  

konzumácia zeleniny: najmenej 300g – 500g vybraných druhov „povolenej“ zeleniny. Povolená zelenina sa pre každú fázu proteínovej diéty líši. Podrobný zoznam povolenej zeleniny nájdete nižšie v kapitolách venujúcich sa podrobne každej fáze. Zeleninu možno konzumovať ako prílohu k proteínovým jedlám, „normálnym“ jedlám alebo medzi jedlami.

pravidelnosť v jedle: odstup medzi jednotlivými proteínovými jedlami by mal byť približne 3 – 4 hodiny. Prvé jedlo dňa do pol hodiny po prebudení a posledné maximálne dve hodiny pred spaním. V priebehu proteínovej diéty by mal byť tiež vyvážený pomer medzi sladkými a slanými jedlami.

Čoho sa naopak vyvarovať?

Stav zvaný ketóza je veľmi citlivý na energetické hodnoty v prijímanej potrave a predovšetkým na sacharidy. Pokiaľ si ich v jedle dodáme dostatok, tak sa proteínová diéta stane neúčinná. Napríklad jeden klasický rožok alebo jedno pivo môže ketózu úplne ukončiť, pretože tieto potraviny sú plné sacharidov. Naštartovanie ketózy potom trvá znovu celé 2 – 3 dni. 

Po dobu celej proteínovej diéty je nutné sa vyvarovať všetkým potravinám obsahujúcim veľké množstvo sacharidov alebo tukov. Jedná sa predovšetkým o sladkosti, cukrovinky, čipsy a slané snacky, pečivo, údeniny, lahôdky, liehoviny, sladené limonády, džúsy a ďalšie. V niektorých fázach proteínovej diéty však nie sú povolené ani určité mliečne výrobkyovocie, isté druhy zeleniny, ryže či napríklad zemiaky. Zoznam neprípustných potravín pre proteínovú diétu by bol o poznanie dlhší než zoznam tých prípustných. Preto povolené potraviny pre každú jednotlivú fázu Prodietix proteínovej diéty uvádzame nižšie v následujúcich troch kapitolách. 

Je nutná pohybová aktivita?

V prvej fáze je možné pokračovať v činnostiach, na ktoré je organizmus zvyknutý, ale nie je doporučené zavádzať nové športové aktivity. V druhej a tretej fáze je možné zavádzať nové športové aktivity. Športová aktivita v priebehu proteínovej diéty nutná nie je, ale môže byť veľmi prínosná pre jej efektivitu. Naopak pravidelný a správny (na redukciu hmotnosti) pohyb je v druhej fáze proteínovej diéty doporučený. A ako vlastne „správne“ športovanie vyzerá? 

Správna pohybová aktivita na redukciu hmotnosti je takzvane aeróbna (z gréckeho aer = vzduch). Metabolizmus pri takej činnosti prebieha za prítomnosti kyslíka. Jednoducho povedané ide o taký typ cvičenia, kedy pri ňom môžeme bez problémov konverzovať bez väčšieho obmedzenia na dychu a zároveň je organizmus zahriaty. Prebieha v rozmedzí 50 – 75 % maximálnej tepovej frekvencie. Jedná sa napríklad o plávanie, chôdzu (nordic walking), pomalý beh (jogging), cyklistiku, beh na lyžiach, veslovanie, jazdu na kolieskových korčuliach a mnoho ďalších. Aeróbnou aktivitou ale tiež môže byť napríklad upratovanie domácnosti či práca na záhrade. Dôležitú úlohu pri aeróbnom cvičení hrá jeho dĺžka. V priemere až po 20-tich minútach nepretržitej aeróbnej aktivity telo prechádza zo spaľovania sacharidov (konkrétne glykogénu) na tukové zásoby. Takže trvanie športovej aktivity by malo byť dlhšie ako 40 minút. Fyzickú aeróbnu aktivitu doporučujeme ideálne 3x týždenne.  

1. fáza - „Váhová redukcia"

Najprísnejšia fáza Prodietix proteínovej diéty. Jedálniček v nej sa skladá iba z povolenej zeleniny a proteínových jedál. Ich počet sa môže pre každého zákazníka líšiť. Spravidla to býva 4, 5, alebo 6 kusov proteínových jedál denne. V organizme sa pomocou nich navodí a udržiava stav zvaný ketóza. Telo začne čerpať z vlastných energetických zásob (z podkožných a útrobných tukov) už po dvoch až troch dňoch. Prvé výsledky na úbytku hmotnosti a centimetrov na problematických partiách sú viditeľné už po siedmich dňoch. A na jej konci sa váha zákazníka dostáva až na 60 - 80 % cieľa chudnutia. Prvú fázu okrem najväčšieho váhového úbytku sprevádza až prekvapivý dostatok energiepocit nasýtenosti, dobrá nálada a ďalšie výhody proteínovej diéty (viď vyššie kapitola s názvom „ketóza").

Povolená zelenina v 1. fáze:

Brokolica, karfiol, cuketa, čakanka, reďkvičky, reďkev, uhorka, špenát, mangold, fazuľové lusky, kel, kapusta, stonkový zeler aj buľva, fenykel, čerstvé huby, špargľa, ľuľok, patizón, žerucha, artičok, kvaka, všetky druhy šalátu, všetky bylinky, sušená cibuľa, sušený cesnak.

K úprave môžete na deň použiť 2 polievkové lyžice za studena lisovaného oleja (olivový, repkový, sezamový, ľanový atď.). Dochucovať je možné pomocou 1 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžice dijonskej horčice (nesladenej), octu (bez obmedzenia množstva a druhu s výnimkou jablčného octu a Balsamica) a náhradného rastlinného sladidla zo stévie.

Vzorový jedálniček 1. fázy:

5 proteínových jedál denne a ľubovoľné množstvo zeleniny povolenej v 1. fáze...

fáza Raňajky Desiata   Obed Olovrant       Večera   
Pondelok

Prodietix vanilkový krém

Prodietix krekry a šalát z čínskej kapusty s octovou zálievkou Prodietix rajčinová polievka s cuketou Prodietix studený nápoj s príchuťou exotického ovocia Prodietix slaninová omeleta s fazuľkami
Utorok Prodietix smoothie ananás - banán Prodietix chlieb s vaječným bielkom a duseným baby špenátom  Prodietix nugety so zelerovými hranolkami a dijonskou horčicou Prodietix teplý nápoj s príchuťou cappuccino Prodietix zemiaková kaša a brokolicové fašírky
Streda Prodietix krém s príchuťou créme brullé Prodietix čokoládový koláč Prodietix šampiňónová polievka s kôprom a vaječným bielkom alá Kulajda Prodietix smoothie broskyňa - mango Wrap z Prodietix omelety so zeleninou, šampiňónami a dijonskou horčicou

 

V sekcii recepty nájdete celú škálu receptov z Prodietix proteínových jedál.

2. fáza - „Stabilizácia"

V druhej fáze Prodietix proteínovej diéty zvanej „stabilizácia“ začína postupné začleňovanie sacharidov a tukov do jedálnička. Jedno proteínové jedlo, najčastejšie obed alebo večera, sa nahradí jedlom „normálnym“ (viď nižšie odstavec „normálne jedlá v druhej fáze“). Napríklad ak má zákazník v prvej fáze 5 proteínových jedál, tak v druhej fáze pokračuje už len so 4-mi proteínovými jedlami a jedným normálnym. Ketóza v tejto fáze zostáva udržiavaná a úbytok kíl prebieha pomalšie ako vo fáze prvej. Táto fáza, rovnako ako fáza tretia, je pre proteínovú diétu veľmi dôležitá. Keby došlo k ukončeniu diéty už po fáze prvej, telo, ktoré nie je na sacharidy zvyknuté, by začalo hromadne produkovať inzulín a došlo by k pomerne rýchlemu jo-jo efektu. Postupné zavádzanie sacharidov a tukov prebieha nielen pridaním jedného „normálneho“ jedla denne, ale tiež rozšírením zoznamu povolenej zeleniny (viac nižšie v odstavci „povolená zelenina v 2. fáze“).

„Normálne“ jedlá v 2. fáze:

Základ normálnych jedál tvorí vždy jedna z nasledujúcich surovín:

▪    2 vajcia
▪    100 g teľacieho mäsa
▪    100 g chudého hovädzieho mäsa
▪    150 g kuracieho mäsa bez kože   
▪    150 g morčacieho mäsa bez kože 
▪    100 g chudej zveriny
▪    100 g hydinovej pečene 
▪    100 g hovädzej pečene 
▪    150 g pstruha
▪    150 g zubáča
▪    150 g pleskáča

▪    100 g halibuta
▪    120 g morského vlka
▪    150 g morského čerta
▪    120 g pangasiusa
▪    150 g platesy
▪    150 g tresky
▪    100 g krabieho mäsa
▪    120 g kreviet
▪    200 g sláviek
▪    100 g kalamárov

Povolená zelenina v 2. fáze:

Zvýraznené sú tie druhy zeleniny, ktoré pribudli oproti 1. fáze...

Brokolica, karfiol, cuketa, čakanka, reďkvičky, reďkev, uhorka, špenát, mangold, fazuľové lusky, kapusta, kel, stonkový zeler aj buľva, fenykel, čerstvé huby, špargľa, baklažán, patizón, žerucha, artičok, kvaka, všetky druhy šalátu, všetky bylinky, sušená cibuľa, sušený cesnak, pór, kaleráb (iba 1 ks denne), paprika (1 ks denne), rajčina (1 ks denne), tekvica, avokádo (1/2 denne).

K úprave zeleniny, či „normálnych“ jedál môžete na deň použiť 2 polievkové lyžice za studena lisovaného oleja (olivový, repkový, sezamový, ľanový a ďalšie). Dochucovať je možné pomocou 1 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžice dijonskej horčice (nesladenej), octu (bez obmedzenia množstva a druhu s výnimkou jablčného octu) a náhradného rastlinného sladidla zo stévie.

Vzorový jedálniček 2. fázy:

4 proteínové jedlá + 1 „normálne“ jedlo + povolená zelenina pre 2. fázu...

fáza Raňajky Desiata Obed Olovrant Večera
Pondelok

Prodietix smoothie malina - banán

Prodietix chlieb s rajčinou a bielkami Hovädzí steak s fazulkami Prodietix studený nápoj s príchuťou lesného ovocia Prodietix syrová omeleta s brokolicou
Utorok Prodietix teplý nápoj s čokoládovou príchuťou Prodietix vanilkový krém  Prodietix šampiňónová polievka s kyslou kapustou alá Valašská kyselica Prodietix smoothie broskyňa - mango Pošírované kura na bylinkách s cuketovými rezancami
Streda Prodietix karamelový krém Prodietix smoothie ananás - banán  Zubáč so šalátom a horčičným dressingom Prodietix krekry a tatarák s redkvičiek a šampiňónov Prodietix kuracia polievka s vareným karfiolom

 

V sekcii recepty nájdete celú škálu receptov Prodietix proteínových jedál.

3. fáza - „Fixácia"

Tretia fáza Prodietix proteínovej diéty pokračuje v postupnom návrate k bežnému jedálničku s cieľom minimalizácie rizika jo-jo efektu. V skutočnosti ide o miernejšiu druhú fázu. Pomer sacharidov zahrnutých v strave sa zvyšuje. Ďalšie jedno proteínové jedlo denne je naradené jedlom "normálnym". Z hľadiska stravovacích návykov ideálne obed alebo večera. Zoznam základných surovín na prípravu "normálnych" jedál sa rozšíril. V tretej fáze k týmto jedlám pribúdajú aj prílohy v podobe ryže, zemiakov a strukovín.  Viac položiek nájdete aj v zozname povolenej zeleniny. Tieto doporučené dávky je vhodné dodržiavať a postupne časom pridávať po malých častiach tak, aby si organizmus postupne zvykal na väčšie a väčšie dávky sacharidov.

„Normálne“ jedlá v 3. fáze:

Základ normálnych jedál tvorí vždy jedna z nasledujúcich surovín. Zvýraznené sú tie druhy, ktoré pribudli oproti 2. fáze:  

▪    2 vajcia
▪    100 g teľacieho mäsa
▪    100 g chudého hovädzieho mäsa 
▪    150 g kuracieho mäsa bez kože
▪    150 g morčacieho mäsa bez kože 
▪    100 g chudej zveriny
▪    100 g hydinovej pečene 
▪    100 g hovädzej pečene
▪    150 g pstruha
▪    150 g zubáč
▪    150 g pleskáč
▪    100 g halibuta
▪    120 g morského vlka
▪    150 g morského čerta
▪    120 g pangasiusa
▪    150 g platesy
▪    150 g tresky
▪    100 g krabieho mäsa
▪    120 g kreviet
▪    200 g sláviek
▪    100 g kalamárov
▪    150 g lososa
▪    100 g tuniaka
▪    150 g kapra
▪    100 g nízkotučného tvarohu
▪    120 g Šmakouna
▪    100 g tofu natural
▪    150 g syra cottage
▪    100 g tvarôžkov
▪    100 g šunky s min. 95 % mäsa

Normálne jedlá je vhodné rozšíriť o "sacharidové prílohy" z nižšie uvedeného zoznamu:
▪    2 lyžice celozrnnej ryže
▪    2 lyžice zemiakov 
▪    2 lyžice strukovín (šošovica, fazuľa, hrach, cícer)
▪    3 lyžice zeleniny s vysokým obsahom sacharidov (mrkva, kukurica, hrášok, petržlen)

Proteínovú diétu v 3. fáze si je možné denne spestriť pomocou:

▪    1 lyžice nepražených semienok (slnečnicové, tekvicové, chia atď.) alebo nepražených a nesolených orechov
▪    100 g ovocia (okrem banánov, ďatlí, fíg, čerešní, višní, sliviek, sušeného ovocia a kandizovaného ovocia)

Povolená zelenina v 3. fáze:

Zvýraznené sú tie druhy zeleniny, ktoré pribudli oproti 2. fáze...

Brokolica, karfiol, cuketa, tekvica, čakanka, reďkvičky, reďkev, uhorka, špenát, mangold, fazuľové lusky, kapusta, kel, stonkový zeler aj buľva, fenykel, čerstvé huby, špargľa, baklažán, patizón, žerucha, artičok, kvaka, všetky druhy šalátu, všetky bylinky, sušená cibuľa, sušený cesnak, kaleráb (iba 1 ks denne), paprika (1 ks denne), rajčina (1 ks denne), cvikla (1 ks denne), mrkva (3 polievkové lyžice denne), kukurica (3 polievkové lyžice denne), hrášok (3 polievkové lyžice denne), petržlen (3 polievkové lyžice denne). 

K úprave zeleniny, či „normálnych“ jedál môžete na deň použiť 2 polievkové lyžice za studena lisovaného oleja (olivový, repkový, sezamový, ľanový a ďalšie). Dochucovať je možné pomocou 1 lyžice sójovej omáčky, 1 lyžice citrónovej šťavy, 1 lyžice dijonskej horčice (nesladenej), octu (bez obmedzenia množstva a druhu s výnimkou jablčného octu) a náhradného rastlinného sladidla zo stévie.

Vzorový jedálniček 3. fázy:

3 proteínové jedlá + 2 „normálne“ jedlá + povolená zelenina pre 3. fázu...

fáza

Raňajky Desiata  Obed Olovrant Večera
Pondelok

Prodietix čokoládový krém

Prodietix chlieb s rajčinou a bazalkovým pestom Mäsová sekaná z morčacieho a hovädzieho mäsa s kyslou kapustou a zemiakmi Prodietix smoothie broskyňa - mango Šošovicový šalát so zeleninou a syrom cottage
Utorok Sladká ryže s tvarohom a jahodami Prodietix krekry a kapustový šalát s kôprom  Prodietix fusilli s rajčinovou omáčkou Prodietix teplý nápoj s príchuťou cappuccino Kapustové listy plnené mletým mäsom a tekvicové pyré
Streda Prodietix palacinka
s čerstvým ovocím
Prodietix vanilkový krém Restovaná hydinová pečeň na mojaráne s ryžou a dusenými hubami Prodietix studený nápoj s pomarančovou príchuťou Teľací steak s ratatouille a zemiakmi

 

V sekcii recepty nájdete celú škálu receptov Prodietix proteínových jedál.

Najčastejšie chyby v proteínovej diéte

  • zavedenie pečiva štýlom "jeden rožok nemôže uškodiť" (jeden rožok obsahuje až 25 g sacharidov, to je dostatočná dávka na okamžité ukončenie ketózy) 
  • zvýšená konzumácia alkoholu, najčastejšie piva (povolené je iba 2 dl kvalitného suchého červeného vína denne od 2. fázy)
  • malá až nulová konzumácia olivového či iného za studena lisovaného oleja, čiže nedostatok omega kyselín  
  • nedodržanie prísunu bielkovín v zmysle "tri jedlá denne mi stačili, necítil/-a som hlad"
  • prisladzovanie cukrom alebo medom, nie stéviou alebo aspartamom
  • nadmerné dávkovanie príloh u "normálnych" jedál v 3. fáze
  • nepomer medzi sladkými a slanými jedlami, často až dominancia jedného 
  • nedodržanie pitného režimu
  • malá konzumácia zeleniny
  • malá pravidelnosť v jedle
  • okamžitý návrat k nesprávnym stravovacím návykom po skončení diéty (2 jedlá denne, nedostatok zeleniny, častý výskyt pečiva, údenín, vyprážaného, majonézové pomazánky, sladkostí, knedlí a ďalších nevhodných jedál na dennej báze).

Pomyselná 4. fáza

Prodietix proteínová diéta je účinná chudnucia kúra. Zodpovednosť za udržanie svojej vysnívanej váhy po ukončení diéty nesie sám zákazník. Ak dôjde k opätovnému postupnému či rýchlemu návratu k starým nesprávnym zvykom a nevhodnému jedálničku, váha opäť začne narastať. Cieľom Prodietix proteínovej diéty nie je len príjemný efekt v redukcii hmotnosti, ale tiež naučiť zákazníka trvalým zmenám v životnom štýle a v stravovaní. Dodržiavanie pitného režimu, dostatok zeleniny a pravidelnosť v jedle nie sú len podmienky Prodietix diéty, ale aj celkového zdravého životného štýlu. Môžu však vplyvom stresu, nedostatkom času či spoločenských aktivít prichádzať dni, keď jedálniček nie je zrovna ideálny. Práve v týchto prípadoch doporučujeme denne jedno Prodietix proteínové jedlo. Bohatý obsah bielkovín, vitamínov a minerálov dokáže plnohodnotne nahradiť jedno celé zdravé, výživné, bežné jedlo. Skúsenosti však tiež ukázali, že pravidelné dávkovanie jedného Prodietix jedla po skončení diéty pomáha nielen k zachovaniu cieľovej váhy, ale tiež k zníženiu cholesterolu, zvýšeniu imunity, normálnemu chodu svalov, šliach, kostí a zlepšenie niekoľkých ďalších základných funkcií ľudského organizmu.

Porovnanie s ostatnými metódami chudnutia

Typ chudnutia

Náročnosť

Cena

Riziko jo-jo efektu

malá

nízka

minimálne

Redukčné diéty

stredna

stredná

vysoké

Krabičkové diéty

malá

stredná

stredné

Lieky a doplnky stravy

malá

stredná

vysoké

Liposukcia

veľká

vysoká

vysoké

Chirurgické zásahy

veľká

vysoká

stredné

Zmena jedálnička a pohyb

veľká

žiadna

minimálne

Čo všetko teda Prodietix prináša?

• rýchle, účinné a zdravé chudnutie
• rýchle, účinné a zdravé chudnutie
• dobrú náladu bez hladu a chutí
• prevenciu jo-jo efektu
• nízku potrebu športovania
• chutné jedlá jednoduché na prípravu
• najväčšiu ponuku receptov k proteínovej diéte na trhu
• jedlá s optimálnym obsahom vitamínov a minerálov
• nové stravovacie návyky
• finančná nenáročnosť vďaka faktu, že nemusíte nakupovať
• úbytok cholesterolu a detoxikácia

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie