Brokolicový krém s Prodietix chrumkavými toastami alebo krutónmi
Recept je vhodný pre: 1. fázu, 2. fázu, 3. fázu
Ingrediencie
- 1 balenie Prodietix chrumkavých toastov alebo 1 balenie paprikových či syrových krutónov
- 2 lyžice olivového oleja (z výliskov - 2. lisu - rafinovaný pre tepelnú úpravu)
- 1/2 cibule nakrájaná najemno
- 900 g brokolice
- štipka nastrúhaného muškátového oriešku
- 1 l hydinového alebo zeleninového vývaru (zo zeleniny pre 1. fázu diéty)
- 150 ml sójového mlieka bez pridaného cukru
- 20 g parmezánu (povolený od 2. fázy diéty)
- soľ a korenie na dochutenie
Postup prípravy
Brokolicu nakrájajte, kúsky ružíc a stoniek oddeľte zvlášť. V hrnci rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a pripravené nakrájané stonky brokolice (ku zmäknutiu potrebujú dlhšiu dobu než ružice). Zmes okoreňte muškátovým orieškom a päť minút restujte. Potom pridajte ružice brokolice, vývar a sójové mlieko. Všetko desať minút varte, až brokolica zmäkne.
Odlejte päť naberačiek polievky a toto množstvo ponechajte bokom. Zvyšok rozmixujte a do krému vráťte nerozmixovanú časť polievky, ktorá dodá krému peknú štruktúru a zvýrazní jej farbu. Osoľte a okoreňte podľa chuti. Podávajte s Prodietix chrumkavými toasty alebo paprikovým či syrovými krutónmi.
V 2. fázy diéty možno na záver pridať aj 20 g parmezánu.
Hľadám najvhodnejší program...