Strapačky z Prodietix omelety s kapustou
Recept je vhodný pre: 1.fáza, 2. fáza, 3. fáza
Pripravte si parádnu a rýchlu roládu, ktorá je plnená čerstvým špenátom a syrom Cottage. Je plná bielkovín a výborne sa hodí ako slaná maškrta k prichádzajúcim vianočným večerom, alebo ako slaný dezert k posedeniu s priateľmi.
Čo budete potrebovať (2 porcie):
- 2 balenie bylinkovej omelety Prodietix
- 1 vajce
- 150 g kyslej kapusty bez cukru
- ¼ cibule
- 20 g čakankového sirupu
Ako na to:
1. Dajte variť osolenú vodu.
2. V šejkri si pripravte cesto na omeletu, dôkladne premiešajte. Roztrepte vajce, ktorú pomaly vmiešajte do zmesi na omeletu.
3. Kým zovrie voda, pripravte si sitko s väčšími dierkami. Držte nad hrncom tak, aby strapačky padali priamo do vriacej vody.
4. Zmes nalejte na sitko a nechajte ich odkvapkat. Zrýchliť proces môžete tým, že stierkou zmes pritlačíte na dno sitka.
5. Nechajte povariť približne 2 minúty.
6. Následne strapačky sceďte a prepláchnite studenou vodou.
7. Na panvici speňte nakrájanú cibuľku, pridajte kapustu a čakankový sirup. Zľahka spoločne krátko orestujte.
8. Strapčky vložte do hlbšieho taniera a pridajte pripravenú kapustu. Podávajte teplé.