Kapustový šalát s kôprom
Šalát je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
ingrediencie
- hlávka bielej kapusty
- zväzok kôpru
- 150 ml vody
- 3 lyžice vínneho octu
- 2 tablety stévie
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Kapustu nastrúhame najemno a dáme do misy, pridáme soľ a kapustu poriadne pomačkáme, aby sa soľ dostala všade. Zmiešaním so soľou docielime, že kapusta zmäkne a pustí vodu. Dáme do chladničky na 2 hodiny odležať. Potom si pripravíme zálievku zo 150 ml vody, 2 tabliet stévie, približne 3 lyžíc octu a čierneho korenia. Pripravenou zálievkou šalát prelejeme a zamiešame. Na záver pridáme ešte nasekaný kôpor a opäť premiešame. Pred podávaním necháme odležať v chladničke.
Hľadám najvhodnejší program...