Francúzska keto diéta

Novoročná šošovka na kyslo



Recept je vhodný pre:  3. fáza

Ingrediencie (pre 4 porcie)
  • 8 polievkových lyžíc šošovky (hnedé alebo zelené)
  • 1 lyžica oleja
  • 20 g cibule, najemno nasekané
  • cca 50 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
  • 1 malý bobkový list
  • štipka tymiánu
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 2 lyžičky jemného octu
  • 4 malé kyslej dia uhorky
  • 2 balenia frankfurtských párkov
  • 4 vajcia

Postup prípravy

Šošovku prepláchnite v studenej vode a na niekoľko hodín namočte do studenej vody. Potom zalejte horúcou vodou tak, aby šošovka nebola celkom ponorená. Zakryte pokrievkou a uvarte domäkka. Šošovku varte 45-60 minút.

Na oleji opražte cibuľu dozlatista. Postupne zalejte vývarom, rozmiešajte, priveďte do varu a prisypte predvarenú šošovku. Pridajte tymián a bobkový list. Desať minút povarte. Nakoniec pridajte ocot, soľ a korenie a vyberte bobkový list.

Podávajte s ohriatou nožičkou párku a polovicou vajcia uvareného namäkko. Na tanieri dozdobte kyslú dia uhorkou.

Dobrú chuť.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom