Novoročná šošovka na kyslo
Recept je vhodný pre: 3. fáza
Ingrediencie (pre 4 porcie)
- 8 polievkových lyžíc šošovky (hnedé alebo zelené)
- 1 lyžica oleja
- 20 g cibule, najemno nasekané
- cca 50 ml zeleninového alebo kuracieho vývaru
- 1 malý bobkový list
- štipka tymiánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie
- 2 lyžičky jemného octu
- 4 malé kyslej dia uhorky
- 2 balenia frankfurtských párkov
- 4 vajcia
Postup prípravy
Šošovku prepláchnite v studenej vode a na niekoľko hodín namočte do studenej vody. Potom zalejte horúcou vodou tak, aby šošovka nebola celkom ponorená. Zakryte pokrievkou a uvarte domäkka. Šošovku varte 45-60 minút.
Na oleji opražte cibuľu dozlatista. Postupne zalejte vývarom, rozmiešajte, priveďte do varu a prisypte predvarenú šošovku. Pridajte tymián a bobkový list. Desať minút povarte. Nakoniec pridajte ocot, soľ a korenie a vyberte bobkový list.
Podávajte s ohriatou nožičkou párku a polovicou vajcia uvareného namäkko. Na tanieri dozdobte kyslú dia uhorkou.
Dobrú chuť.
Hľadám najvhodnejší program...