Proteínový „Mug Cake“



Recept vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 1 porciu

  • 1 ks Prodietix ovsená kaša ľubovoľnej príchuti
  • 1 ks vaječný bielok
  • ½ lyžičky jedlej sódy alebo kypriaceho prášku
  • ½ lyžičky psyllia
  • voda
  • mäta na ozdobenie

postup prípravy

Prodietix ovsenú kašu vysypeme do hrnčeka, v ktorom budeme "hrnčekový koláč" pripravovať. Prilejeme 80 - 90 ml studenej vody a starostlivo premiešame, aby sa celý obsah sáčku spojil s vodou a vytvoril hustejšie hmotu, ktorú necháme zhruba minútu odstáť, aby ovsené vločky napučali. Ďalej pridáme bielok z jedného vajíčka, pol lyžičky psyllia a pol lyžičky jedlej sódy alebo kypriaceho prášku. Celú zmes dôkladne premiešame a necháme odstáť dve minúty, aby hmota dostatočne zhustla. Mikrovlnnú rúru nastavíme na stredný výkon a 2-4 minúty necháme "piecť". Že je koláčik hotový spoznáme tak, že sa ľahko odlepuje od stien hrnčeka a zmes nie je na povrchu lepivá.

Od 3. fázy Vašej diéty môžete navyše ozdobiť napr. 100 g povoleného ovocia alebo orieškami.              

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie