Recepty na 3. fázu

Hubové karbonátky

Huby Vás skvele zasýti a to v diéte iste oceníte. Vyskúšajte hubové karbonátky s hovädzím mäsom a kučeravým kelom a povzbuďte svoje chuťové poháriky.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Ázijské rezance s hovädzím mäsom

Variácia jednoduchého ázijského pokrmu, ktorý Vás pri proteínovej diéte spoľahlivo zasýti a spestrí jedálniček.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Brokolicové muffiny

Tento veľmi ľahký pokrm Vás prekvapí nielen svojou jednoduchou prípravou, ale aj veľkou škálou využitia. Muffiny si môžete dať teplé ako obed či večeru alebo studené ako predom pripravenú desiatu či olovrant, ktoré si vezmete so sebou.

Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

Chia puding

Pokiaľ máte pri diéte chuť na niečo dobré, pripravte si túto ľahkú a zdravú desiatu. Semienka šalvie hispánskej, nazávané tiež chia, sú bohaté na nenasýtené mastné kyseliny, vitamíny, minerály a vlákninu.

Recept je vhodný pre: 3. fázu

Morčací segedín

Segedínsky guláš je jedným z jedál českej kuchyne, ktorého zdravú variantu možno pripraviť aj pri proteínovej diéte. Naviac je to ďalší z našich receptov, ktorý môžete pripraviť pre seba a zároveň aj pre Vašu rodinu.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Boršč

Hľadáte jedlo, ktoré pri proteínovej diéte môžete jesť Vy a aj celá Vaša rodina? Tak vyskúšajte náš boršč! Túto zeleninovú polievku si môžete dať buď bez mäsa v rámci povolenej zeleniny alebo s mäsom, kedy vydá za "normálne" jedlo.

Recept je vhodný pre: 3. fáza

Teľací steak

Teľacie mäso má obsah tuku okolo 5 % a zároveň je ľahko stráviteľné. To sú hlavné dôvody prečo je zaradené v potravinách vhodných pre proteínovú diétu Prodietix.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Pošírované kura na bylinkách

Kuracie prsia sa často restovaním vysušia. Preto oceníte tento recept na úpravu pošírovaním - tým si zachovajú svoju šťavnatosť a krehkosť.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Šošovicový šalát so zeleninou a syrom cottage

Tento šalát je možné pripravovať prakticky z akejkoľvek strukoviny. Najlepšie sa hodí červená nebo zelená šošovica a to predovšetkým vďaka krátkej dobe varenia.

Recept je vhodný pre: 3. fáza

Zubáč so šalátom a horčičným dresingom

Mäso zo zubáča je zaujímavé obzvlášť kvôli kvalitným, ľahko stráviteľným bielkovinám a vysokému obsahu nenasýtených mastných kyselín. Táto ryba je bez medzisvalových kostičiek, ktoré majú napríklad ryby kaprovité.

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie