Restovaná hydinová pečeň



Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 1 porciu

  • 100 g očistenej kuracej alebo morčacej pečene
  • lyžíce za studena lisovaného slnečnicového oleja alebo olivového
  • majoránka
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Na rozpálenú panvicu nalejeme lyžicu oleja a pridáme očistenú pečeň. Restujeme krátko zo všetkých strán, pokým pečeň nezíska farbu. Po 4 - 6 minútach restovania pečeň okoreníme, osolíme a pridáme majoránku. Pokiaľ je to možné, použijeme čerstvú, ak máme iba sušenú, rozmrvíme ju pred pridaním v dlani. Pečeň môžeme na záver podliať trochou vody a nechať 2 minúty podusiť - získame tak šťavu.

Ako prílohu môžete podávat v 2. fáze napríklad cuketové rezance alebo od 3. fázy 2 lyžice ryže.