Francúzska proteínová diéta

Sendviče na tri spôsoby: salámový, vajíčkový a lososový



Salámový bagel

 Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie pre dve porcie

  • 1 porcia Prodietix proteínového chleba (zmes na pečenie)
  • 1 balenie Prodietix chorizo
  • 150 g uvareného zeleru
  • soľ
  • korenie
  • hrsť jemne nasekanej petržlenovej vňate
  • 1 lyžička dijonskej horčice (nesladené)
  • 1 lyžička olivového oleja
  • 1 lyžička citrónovej šťavy

postup prípravy

Bagel

Najskôr si upečieme proteínový chlieb. Predhrejeme rúru na 180 ° C. Obsah vrecka vsypeme do 25 ml studenej vody. Premiešame najprv vidličkou a potom hnetieme rukou, kým sa zmes nespojí. Cesto potom vytvarujeme do tvaru bagelu, umiestnime na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečeme15 minút. Po upečení počkáme 10 minút, kým bagel nevychladne.

nátierka

Zeler olúpeme, umyjeme a nakrájame na kocky. Dáme uvariť do mäkka a následne rozmixujeme na kašu. Rozmixovaný zeler ochutíme soľou a korením, pridáme petržlenovú vňať (alebo inú bylinku podľa vašej chuti), lyžičku horčice, olivového oleja a citrónovej šťavy.

Bagel pozdĺžne rozkrojíme na polovice a každú natrieme zelerovú nátierkou. Nakoniec poukladáme na plátky nakrájaným chorizom.

Podávame so zeleninou

Vajíčkový sendvič

Recept je vhodný pre: 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie pre dve porcie

  • 1 porcia Prodietix proteínového chleba (zmes na pečenie)
  • 2 vajcia
  • 70 g karfiolu
  • 1 uvarený bielok
  • 1 lyžica sójovej omáčky
  • olivový olej
  • soľ
  • korenie

postup prípravy

Chlieb

Najskôr si upečieme proteínový chlieb. Predhrejeme rúru na 180 ° C. Obsah vrecka vsypeme do 25 ml studenej vody. Premiešame najprv vidličkou a potom hnetieme rukou, kým sa zmes nespojí v hladkú guľu. Guľôčku umiestnime na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečeme15 minút. Po upečení počkáme 10 minút, kým chlieb nevychladne.

Nátierka

Karfiol uvaríme domäkka a necháme vychladnúť. Po vychladnutí ho v miske roztlačíme vidličkou a pridáme najemno nastrúhaný bielok. Všetko ochutíme sójovou omáčkou, prípadne soľou a korením a pridáme olivový olej. Pridáme dve vajcia uvarené natvrdo nakrájané na kocky. Premiešame.

Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovice a každú natrieme vajíčkovú nátierkou.

Lososový miniburger

Recept je vhodný pre: 3. fáza

ingrediencie pre dve porcie

  • 1 porcia Prodietix proteínového chleba (zmes na pečenie)
  • 75 g údeného lososa
  • 75 g cottage
  • pažítka

postup prípravy

Najskôr si upečieme proteínový chlieb. Predhrejeme rúru na 180 ° C. Obsah vrecka vsypeme do 25 ml studenej vody. Premiešame najprv vidličkou a potom hnetieme rukou, kým sa zmes nespojí v hladkú guľu. Guľôčku umiestnime na plech s papierom na pečenie a vložíme do rúry. Pečeme15 minút. Po upečení počkáme 10 minút, kým chlieb nevychladne.

Chlieb pozdĺžne rozkrojíme na polovice a každú natrieme syrom cottage. Poukladáme údeným lososom a dozdobíme nasekanou pažítkou.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom