Francúzska proteínová diéta

Špenátový koláč s cottage syrom



igrediencie na 2 porcie

  • 2 celé vajcia
  • 1 bielok
  • 350 g čerstvého špenátu
  • 50 g odtučneného tvarohu
  • 100 g syra Cottage
  • 1 lyžica sušenej cibule
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Najprv si predhrejeme rúru na 180 stupňov. V hrnci podusíme špenát a vyparenú tekutinu zlejeme. Potom necháme špenát vychladnúť. V mise zmiešame tvaroh, syr Cottage, vajcia, sušenú cibuľu, soľ a korenie a pridáme vychladený špenát. Hmotu vlejeme do zapekacej misky, ktorú sme si vopred ľahko vymazali pár kvapkami olivového oleja. Pečieme odkryté, zhruba 50 - 55 minút, kým zmes nestuhne a nedostane zlatú farbu. Môžeme piecť aj v nepriľnavých formách na muffiny.

 Podávame so zeleninovým šalátom z čínskej kapusty.

Online kalkulačka

Spočítajte si svoj diétny program

žena muž

Problematické partie

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom