Valašská kyselica



Polievka je vhodná pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza

ingrediencie na 1 porciu

  • 1 porcia Prodietix  - Šampiňónová polievka
  • 50 g kyslej kapusty (bez pridaného cukru – skontrolujte na etikete)
  • 50 g čerstvých húb, hlivy ustricovej alebo šampiňónov
  • lyžice kvalitného oleja
  • 5 lyžíc vody
  • rasca
  • soľ
  • čierne korenie

postup prípravy

Na rozohriatu pancicu s nepriľnavým povrchom nalejte pár kvapiek oleja a 5 lyžíc vody, pridajte pokrájané huby a restujte, pokým huby nezmäknú. Pokiaľ sa všetka voda odparí, môžete pridať ďaľšiu, aby sa zmes nepripaľovala. Po zmäknutí húb vložte do panvice kyslú kapustu a spoločne s hubovou zmesou nechajte prehriať. Dochuťte rascou, soľou a čiernym korením a zmiešajte so Šampiňónovou polievkou pripravenou podľa návodu na etikete.