Valentínska večera: Losos s kôprovými pestom a zemiakovými lupienkami
Ingrediencie pre 4 porcie:
- filety z lososa (po 150 g) 4 ks (v druhej fázy diéty je možné použiť napr. filety tresky)
- olivový olej 3 lyžice
- moská soľ
- čerstvo namleté čierne korenie
- 1/2 citrónu na ozdobenie
- hrsť čerstvého kôpru
- 1/2 strúčika cesnaku
- 1 lyžice vylúpaných mandlí (v druhej fáze diéty je nutné orechy vynechať)
- strúhaný parmezán 3 lyžice
- 2 menšie zemiaky
Postup prípravy:
- Zemiaky dôkladne očistíme a nakrájame na tenké plátky. Na plech vložíme papier na pečenie a plátky zemiakov na neho poukladáme, následne ich ľahko osolíme a pokvapkáme olivovým olejom.
- Pečieme na 210 ° C až kým nie sú lupienky zlatisté.
- Medzitým si pripravíme pesto. Kôpor, dve lyžice oleja, parmezán, mandle a cesnak pomocou ponorného mixéra alebo mažiara vymiešame na hrubú pastu a dochutíme soľou.
- Nepriľnavou panvicu rozpálime a pokvapkáme olejom. Vložíme osolené a okorenené filety lososa a opekáme z každej strany asi 4 minúty.
- Lososa vložíme na tanier, pokvapkáme pestom a podávame so zemiakovými lupienkami a kuskom citróna.
V diéte konzumujte maximálne jednu porciu denne. Ak ste ešte len v druhej fázy diéty, lososa nahraďte treskou a v pestu vynechajte mandle a ako prílohu si dajte šalát z povolenej zeleniny.
Dobrú chuť a krásneho Valentína!
Hľadám najvhodnejší program...