Francúzska keto diéta

Vážení zákazníci, kvôli veľkému počtu objednávok dôjde k meškaniu odoslania 1-2 dni.

Zapečený baklažán so syrom



Začína letná sezóna a my máme chuť na niečo ľahšie. Čo napríklad baklažán zapečený so syrom cottage a parmezánom? Nielen, že je veľmi jednoduchý na prípravu a chutný, ale v jednej porcii obsahuje tento recept 20 gramov bielkovín.

Recept je vhodný do 3. fázy keto diéty alebo po diéte na udržanie váhy.

Ingrediencie na 2 porcie:

  • 1 baklažán
  • 2 paradajky
  • 300 g Cottage
  • 2 lyžice strúhaného parmezánu
  • ½ jarnej cibuľky bazalka
  • ½ strúčika cesnaku
  • lyžica olivového oleja

Postup prípravy

Baklažán umyjeme a nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Osolíme a necháme "vypotiť" asi 30 minút. Potom naukladáme na plech vyložený papierom na pečenie tak a necháme piecť v rúre predhriatej na 200 ° C až kým nezmäknú. Cottage necháme v jemnom sitku odkvapkať.

Paradajky sparíme, ošúpeme a nakrájame na kúsky. V hrnci rozohrejeme lyžicu oleja, pridáme nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a cesnak. Po chvíľke pridáme paradajky a varíme 15 minút. Nakoniec osolíme a pridáme pár lístkov bazalky.

Na predpripravené plátky baklažánu vložíme paradajkovou zmes, Cottage a bazalku. Pečieme pol hodiny na 200 ° C. Potom môžeme ihneď podávať.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom