Zelerové hranolky
Recept je vhodný pre: 1. fáza, 2. fáza, 3. fáza
ingrediencie
- zeler
- olivový olej
- soľ
- čierne korenie
postup prípravy
Zeler nakrájame na hranolky o veľkosti približne 1 x 1 cm. V priebehu krájania dávame do vody, aby zeler nezhnedol. Po nakrájaní celého objemu osušíme utierkou a rozložíme na plech s papierom na pečenie. Do dlaní si nalejeme olivový olej a hranolky s ním starostlivo potrieme. Vložíme do predom vyhriatej rúry na 220 °C a pečieme približne 20 – 25 minút, pokým hranolky nezmäknú a nezískajú farbu. Osolíme a okorením po vybratí z rúry.
V prvej fáze sa hranolky hodia ako pochúťka medzi jedlami alebo ako príloha k Prodietix Nugetám, od druhej fázy môžeme podávať k mäsu ako prílohu v rámci „normálneho“ jedla.
Hľadám najvhodnejší program...