Francúzska keto diéta

Oslaďte si jeseň s Prodietix! Od 19. do 22. októbra sme si pre vás prichystali zľavu 15% na všetky sladké proteínové jedlá! Nakupujte tu>>

Krevety na víne a cesnaku



Recept je vhodný do 3. fázy

ingrediencie na 1 porciu

  • 120 g kreviet
  • 1 dcl bieleho vína
  • Polovica strúčika cesnaku
  • 2 polievkové lyžice oleja
  • 2 polievkové lyžice ryže
  • 1 klinček
  • ¼ cibuľa

Postup prípravy

Najprv si pripravíme dusenú ryžu. Ryžu preberieme, opláchneme studenou vodou, potom niekoľkokrát horúcou vodou. Vložíme do hrnca a pridáme pol polievkovej lyžice oleja, štipku soli, 1 klinček a ¼ cibule vcelku. Varíme na miernom ohni, kým sa voda nevyparí. Potom vyberieme klinček a cibuľu.

Krevety umyjeme a osušíme, olúpeme cesnak a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej a pridáme nakrájaný cesnak. Po minúte vložíme krevety a pečieme z oboch strán 5 minút. Zložíme z platne a k opraženým krevetám prilejeme 1 dcl suchého bieleho vína a premiešame.

Krevety servírujeme na kopček celozrnnej dusenej ryže.

Online kalkulačka

Vypočítajte, aký diétny program je pre Vás najvhodnejší?

Pohlavie

Problematické partie

Hľadám najvhodnejší program...

Poraďte sa s výživovým poradcom

Zarezervujte si bezplatnú telefonickú konzultáciu s výživovým poradcom